Kuciak a Kušnírová chceli Slovensko meniť k lepšiemu, hovorí rektor STU

    0
    Pietny spomienkový pochod na zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho partnerku Martinu Kušnírovú v Košiciach. (Autor: TASR)

    “Ľudský život má najvyššiu hodnotu a nikto nemá právo naň siahať. Dvojnásobne bolí, že sa obeťami stali mladí ľudia,” vyjadril sa Redhammer, ktorý zdôraznil, že tak, ako akademické slobody spočívajúce v slobode bádania sú základným predpokladom vedeckého pokroku, tak sloboda slova je základným predpokladom demokracie a spoločenského rozvoja. Rektor STU sa zároveň pripojil k výzvam na rýchle, dôsledné a objektívne vyšetrenie vraždy a na zabezpečenie ochrany a bezpečnosti novinárok a novinárov na Slovensku.

    Ján Kuciak a Martina Kušnírová podľa Redhammera chceli na Slovensku žiť a meniť ho k lepšiemu. “Za také konanie nikdy nemali zaplatiť životom. Ich obeť im nesplatíme, ani život nevrátime. Môžeme, ba musíme sa zasadiť o to, aby Slovensko už nikdy takúto tragédiu nezažilo, aby mladí nemali strach tu žiť a pracovať a aby sme sa nemuseli za svoju krajinu hanbiť,” uzavrel rektor STU.

    - Reklama -