Čižnár: Ak Kuciak zomrel pre svoju prácu, je čas dokázať silu štátu

    0
    Jaromír Čižnár (Autor: TASR)

    “Ak sa toto stalo u nás, nastal čas dokázať, či sa to niekomu páči, alebo nie, že tento štát má silu a vie udrieť v takýchto prípadoch a dokázať tým, ak sa ten motív potvrdí, že sa to v tomto štáte viac nezopakuje,” vyhlásil Čižnár. 

    Informoval o piatkovom (2.3.) stretnutí so špeciálnym prokurátorom a policajným prezidentom, na ktorom sa vyhodnocovali nové informácie súvisiace s prípadom, na základe ktorých sa črtajú ďalšie verzie, o ktorých odmietol informovať. ”Chcem informovať verejnosť, ale vtedy, keď budem mať niečo objektívne zadokumentované a keď viem, že toto je naozaj stopa, o ktorej môžem verejnosť iba do tej miery informovať, že už sme sa niečoho konkrétneho zachytili,” dodal generálny prokurátor.

    Slovensko podľa neho možno označiť za demokratický štát, ale ak by sa niečo podobné opakovalo, pochyboval by o tom. Každú vraždu považuje za tragédiu, zvlášť vraždu dvoch mladých ľudí. “Ale ak sa potvrdí, že ten motív, ktorý sa tu stále preberá a ktorý ja ešte nepovažujem za až tak preukázaný, ale robí sa na tom, tak to vnímam ako niečo strašné, ako niečo s čím som sa za 32 rokov pôsobenia na prokuratúre nestretol,” uviedol Čižnár, podľa ktorého neostáva nič iné len všetky zákonné prostriedky uplatniť drastickou silou. “Inak ľudia, ktorí to majú na svedomí, nedostanú odkaz od štátu, že štát je silnejší ako oni. A ak by štát nebol silnejší ako oni, tak tu nehovorme o právnom štáte,” povedal generálny prokurátor.

    - Reklama -