Ospravedlň sa mi. Bývalý štátny zamestnanec reaguje na Nicholsonovú

    0
    Podpredsedníčka NR SR a poslankyňa za SaS Lucia Nicholsonová (Autor: df)

    “Pozemky, o ktorých pani poslankyňa hovorila, boli pánovi A. Rodovi pridelené v roku 2005 a v roku 2009. Ja som nastúpil do funkcie riaditeľa SPF 1. augusta 2012,” napísal Hovan v stanovisku.

    Predlžovanie nájmu pôvodnému nájomcovi podľa jeho slov vyplýva z vládneho nariadenia a interného pokynu generálneho riaditeľa z roku 2013. Schválenie a podpísanie zmlúv bolo v kompetencii Rady SPF a Štatutárov SPF, poukázal Hovan.

    “Ako riaditeľ regionálneho odboru (RO) SPF som nemal žiadnu kompetenciu schvaľovať a podpisovať akýkoľvek právny dokument,” zdôraznil. Pripomenul, že 26. októbra 2016 bol odvolaný z funkcie riaditeľa RO SPF v Michalovciach.

    “Od tohto dátumu som nevykonával žiadnu činnosť pre SPF a nie som ani zamestnancom SPF. Odmietam svoje meno spájať s kriminálnymi živlami a od pani Ďuriš Nicholsonovej budem žiadať verejné ospravedlnenie,” uzavrel Hovan.

    Ani jedno z obvinení poslankyne NR SR Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS) nie je pravdivé. Zdôraznil v nedeľu agrorezort v reakcii na piatkovú (2.3.) tlačovú konferenciu, na ktorej sa opozičná poslankyňa snažila poukázať na údajné prepojenie ministerky Matečnej na taliansku podnikateľskú skupinu z východu Slovenska počas pôsobenia v čele Slovenského pozemkového fondu.

    - Reklama -