Naša vlasť potrebuje každého z nás – aj teba! Takto vyzerá nová kampaň ministerstva obrany

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Kampaň má heslo „Naša vlasť potrebuje každého z nás – Aj Teba!” a je zameraná na podporu zvýšenia povedomia verejnosti o dobrovoľnej vojenskej príprave. Cieľom rezortu obrany je osloviť čo najviac mladých ľudí a vzbudiť v nich na báze dobrovoľnosti záujem o obranu vlasti a posilniť ich vlastenectvo.

    „Dobrovoľná vojenská príprava je v zmysle programového vyhlásenia vlády a programu Slovenskej národnej strany jednou z našich priorít. A je najvyšší čas zamyslieť sa nad tým, ako vzbudiť v mladých ľuďoch záujem o obranu vlasti a zároveň ich osloviť tak, aby vnímali obranu svojej vlasti ako svoju česť a povinnosť. S dobrovoľnou vojenskou prípravou to preto nevzdávame a sme pripravení pripraviť ďalších mladých ľudí,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš (SNS).

    V rámci tohtoročnej kampane pripravil rezort obrany prezentačné video o dobrovoľnej vojenskej príprave, ktoré sa bude premietať v krajských mestách v sieti kín už od polovice tohto mesiaca. Toto video bude rezort šíriť aj prostredníctvom sociálnej siete Facebook a kanála YouTube. V krajských mestách budú bilboardy na autobusových a vlakových staniciach a časť áut regrutačných skupín a ministerstva obrany bude označená vonkajším polepom.

    Dobrovoľná vojenská príprava je určená pre mladých ľudí, ktorí chcú absolvovať vojenský výcvik, vďaka ktorému získajú zručnosti a vedomosti, nevyhnutné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Počas výcviku, ktorý trvá 11 týždňov, majú uchádzači zabezpečené bezplatné ubytovanie a stravovanie a preplatené cestovné náklady. Počas výcviku im zapožičajú výstroj a výzbroj a za absolvovanie dostanú viac ako 1100 eur.

    - Reklama -