Krajmer bol na mieste činu, kde zavraždili novinára, v plnom rozsahu, spresnila polícia

    0
    Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar (Autor: TASR)

    “Prezident Policajného zboru v čase svojho vyjadrenia nemal podrobnú informáciu o pohybe riaditeľa NPKJ na mieste činu a vychádzal z fotografie z miesta činu, ktorá bola zverejnená v médiách,” informovala TASR polícia.

    Riaditeľ NPKJ prišiel podľa nej na miesto činu asi po desiatich hodinách od objavenia tiel aj spoločne s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom na jednom služobnom aute. „Pričom plnil úlohy na pokyn riaditeľa NAKA. Nevidíme dôvod podrobne informovať o prítomnosti a pohybe funkcionára NAKA na mieste činu, ktorý NAKA vyšetruje,“ uviedlo prezídium. 

    Krajmer v súvislosti s medializovanými informáciami poslancov Národnej rady SR Lucie Ďuriš Nicholsonovej (SaS) a Igora Matoviča (OĽaNO) podáva trestné oznámenie za ohováranie a žalobu na ochranu osobnosti. V nedeľnej (4.3.) diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 vyslovila poslankyňa Ďuriš Nicholsonová podozrenie týkajúce sa prítomnosti šéfa protikorupčnej jednotky NAKA na mieste vraždy novinára Kuciaka a jeho partnerky, hoci prípad nespadá pod jeho pôsobnosť. “Bol tam zametať stopy?” pýtala sa ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD). 

    OĽaNO na pondelkovej tlačovej konferencii v parlamente kritizovalo Krajmerovu prítomnosť na mieste vraždy Kuciaka. Podľa hnutia tam nemal čo hľadať. „Otázka stojí, odkiaľ pán Krajmer vedel o Talianoch, a keď teda minister vnútra neklamal, mohol jedine Jána Kuciaka odpočúvať, aby zistili, či im náhodou nejde po krku,“ uviedol Matovič, podľa ktorého je druhou možnosťou, že Krajmer vie o páchateľoch vraždy a bol na mieste činu zametať stopy.

    Prezídium Policajného zboru tieto informácie o Krajmerovi považuje za spochybňovanie práce, praktických skúseností, odbornosti a osobný útok na dlhoročného policajta, ktorého jednotka sa podieľa aj na objasňovaní dvojnásobnej vraždy.

    - Reklama -