Prípad, v ktorom sa vŕtal Kuciak: V kauze Technopol pribudli ďalší obvinení

    0
    Marián Kočner (Autor: Reprofoto:ta3/ Marián Kočner )

    Kuciak minulý rok v januári zverejnil článok, v ktorom napísal, že majetok v hodnote 20 miliónov eur prešiel na ľudí okolo podnikateľa Mariána Kočnera. “Práve pár dní pred vraždou chystal Kuciak pokračovanie článku o Technopole. Získal informáciu, že v prípade by mali pribudnúť ďalší obvinení. Vlani bola v kauze pre spreneveru 17,9 milióna eur stíhaná Denisa Pávková. Teraz k nej podľa našich informácií pribudli ďalší,” píše portál.

    Radovan Pala z advokátskej kancelárie Taylor Wessing pre Aktuality.sk potvrdil, že boli upovedomení Národnou kriminálnou agentúrou o tom, že v prípade boli ešte vo februári vznesené ďalšie obvinenia. Podľa partnera právnickej kancelárie sú medzi obvinenými ľudia, ktorí v kauze figurovali od začiatku. “V zásade však platí, že spoločnosť a jej majetok ovládajú osoby, ktorým boli v posledných dňoch vznesené obvinenia,” podotkol Pala pre portál.

    Nové obvinenia potvrdil aj Úrad špeciálnej prokuratúry. Ten pre Aktuality.sk uviedol, že vo veci známej v médiách ako Technopol Servis bolo vyšetrovateľom Národnej jednotky finančnej polície 22. februára vznesené jednej osobe obvinenie pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti a jednej osobe pre obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a dvom osobám za pomoc k obzvlášť závažnému zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

    Podľa zistení portálu ovládli ľudia s väzbami na Mariána Kočnera v priebehu týždňa – od 2. do 8. decembra 2016 – firmu Technopol Servis a dvakrát previedli majetok, ktorý vlastnila v budove Technopolu. Kočner podľa Aktuality.sk získal dom v Bernolákove, ktorý je tiež súčasťou sporu a vedie sa oň samostatné súdne konanie.

    - Reklama -