Špirko si svoje vystúpenie zámerne načasoval, tvrdí Hrnko. Most hovorí o závažnom obvinení

    0
    Anton Hrnko (Autor: TASR)

    Konkrétnejšie sa však poslanec SNS k téme vyjadriť nechcel. Svoju úlohu si podľa neho v tejto veci majú robiť orgány činné v trestnom konaní, ktorým on osobne dôveruje. Hrnko nechcel povedať, či je za demisiu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD), ktorého Špirko vo svojich obvineniach spomína. Tvrdí však, že tak, ako v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, je aj v tomto prípade za vytvorenie dostatočného priestoru na dôkladné prešetrenie.

    Ďalší koaličný partner Most-Híd hovorí v spojitosti so Špirkom o mimoriadne závažnom obvinení. “Ak má pán Špirko podozrenie o zmarení a sťažení práce prokurátora a jeho diskreditácii, jeho povinnosťou je podať trestné oznámenie na orgány činné v trestnom konaní, aby prípad zodpovedne vyšetrili a vyvodili trestnoprávne konzekvencie,” uviedla v písomnom stanovisku hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.

    Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Vasiľ Špirko podáva trestné oznámenie na ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a na osoby v postavení policajného prezidenta a riaditeľa NAKA, riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky, a to pre podozrenia z obzvlášť závažného zločinu sabotáž spolupáchateľstvom.

    Novinárom vo štvrtok povedal, že sa tak rozhodol na základe informácie, že diskreditácia prokurátora v súvislosti s vecami, ktoré Špirko v danej dobe dozoroval vrátane B.A. Haus, bola nariadená konkrétnou osobou, ktorou má byť Kaliňák.

     

    - Reklama -