Vydať napospas krajinu ľuďom ako Matovič, Galko či Kollár je všetko iné, len nie zodpovedné voči ľuďom, tvrdí Fico

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Odchod Roberta Kaliňáka chápem predovšetkým ako jeho osobný príspevok k stabilite, udržaniu demokracie a možnosti pokračovať v pozitívnej politike pre ľudí. Robert bol jedným z najtalentovanejších ministrov vo všetkých vládach, ktoré som viedol,” uviedol vo svojom vyhlásení Fico. Zároveň sa mu poďakoval za desať rokov práce v rezorte vnútra. “Jemu vďačíme za bezproblémové zavedenie schengenských pravidiel, menej nehôd na cestách i možnosť cestovať bez víz,” povedal predseda vlády. 

    Fico sa vrátil aj k vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ktorá sa stala zhruba pred dvoma týždňami. “Vražda dvoch mladých ľudí musela vyvolať emócie v celej spoločnosti. Dnes na uliciach počúvame, že Slovensko už nikdy nebude bezpečnou, dobrou a stabilnou krajinou. Dovolím si však týmto názorom oponovať. 1. januára sme si pripomenuli 25. výročie vzniku samostatnej SR,” povedal Fico s tým, že vtedy sa všetci traja najvyšší ústavní činitelia zhodli na tom, že Slovensko za 25 rokov prešlo kus cesty, a že ľuďom sa žije lepšie. “Tento príbeh sa nemôže skončiť jednou tragédiou, čo ako veľmi boľavou. Je na nás, či prepadneme skepse alebo budeme na tomto príbehu ďalej spoločne pracovať,” vyhlásil Fico. 

    “Rozhodnutie o pokračovaní tohto príbehu má už dnes v rukách vládna koalícia. Verím, že budeme všetci zodpovední. Vydať napospas krajinu ľuďom  ako Matovič, Galko či Kollár je všetko iné, len nie zodpovedné voči ľuďom,” povedal predseda vlády. 

    Kaliňák oznámil svoju demisiu v pondelok doobeda. Aj týmto krokom chce zachovať stabilitu na Slovensku po vražde novinára Kuciaka a jeho snúbenice. Kaliňák verí, že vraha a objednávateľa vraždy polícia nájde. Pokojom pre vyšetrovateľov chce dokázať, že Slovensko je modernou krajinou.

     

    - Reklama -