Hillary Clintonová mala opäť problémy na schodoch. Len tak-tak sa udržala na nohách

    0
    Hillary Clintonová (Autor: TASR)

    Clintonová už síce nezastáva žiadne verejné funkcie, ale médiá po celom svete jej aktivity aj naďalej pozorne sledujú. Aktuálne sa demokratická politička zaoberá propagáciou svojej knihy What Happened, v ktorej vysvetľuje dôvody svojej porážky v prezidentských voľbách s Donaldom Trumpom. Ako uvádza Daily Mail, Clintonová obviňuje zo svojho neúspechu voličov, ktorí „neuznávajú práva černošského obyvateľstva a právo žien na zamestnanie“.

    Jej ďalšia cesta s cieľom propagácie knihy viedla v týchto dňoch až do Indie, kde sa okrem tejto aktivity zúčastnila aj prehliadky pamiatok. A práve jeden z týchto výletov ju nakoniec „dostal“ na titulné stránky zahraničných médií. Clintonová sa stala terčom nevyžiadanej pozornosti, pretože ju kamery zachytili, ako sa dvakrát po sebe pošmykla a takmer spadla, keď schádzala po schodoch v paláci Jahaz Mahal. „Nakoniec si vyzula sandále a zišla dole radšej naboso.“

    Nejde pritom ani zďaleka o prvý prípad, keď na seba Clintonová upozornila týmto spôsobom. Ako pripomína britský denník, v októbri 2017 prišla na návštevu do Londýna v špeciálne upravených topánkach pre zranenie päty. Novinárom však vysvetlila, že k zraneniu došlo, keď „schádzala po schodoch so šálkou kávy v ruke“. K podobným eskapádam došlo aj v priebehu prezidentských volieb, v dôsledku čoho sa začalo viac špekulovať o jej zdravotnom stave.

    V rámci prezidentskej kampane mala už v októbri 2016 problémy, keď nastupovala do lietadla smerujúceho na zhromaždenie v Severnej Karolíne. O pol roka skôr stratila rovnováhu pri návšteve ústavu, kde sa liečia drogovo závislí a delikventi. K asi najviac sledovanej udalosti, ktorá opäť rozvírila diskusie o zdravotnom stave Clintonovej, však došlo 11. septembra 2016, keď kamery zachytili prezidentskú kandidátku, ako sa neďaleko pamätníkov obetiam teroristického útoku zrútila do rúk svojej ochranky.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -