Fico prišiel medzi svojich poslancov

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Podpredseda poslaneckého klubu Smeru-SD Miroslav Číž novinárom povedal, že v Smere-SD čítajú uznesenie Mosta-Híd ako stanovenie dvoch možností. A to buď predčasné voľby, alebo zásadná rekonštrukcia vlády. Most-Híd oficiálne deklaroval, že ak nevznikne dohoda na predčasných voľbách, odchádza z koalície. “O predčasných voľbách sme sa rozprávali, je to vážna téma,” priznal Číž s tým, že koaliční partneri rokujú desiatky hodín a hovorí sa aj o výmene premiéra, ale k zmenám názorov dochádza často.

    Za zásadný moment označil Číž pondelkové (19.3.) hlasovanie o dôvere vláde. “Nepochybne nebude to jednoduchá situácia. Diskutovali sme, ako sa k tomu postavíme, do akej intenzity sa tomuto rokovaniu budeme venovať,” povedal Číž a uistil, že Smer-SD vyslovenie nedôvery vláde nepodporí. Ako sa zachovajú koaliční partneri, zatiaľ nevie.

    Predseda Mosta-Híd Béla Bugár v pondelok (12.3.) oznámil, že jeho strana chce rokovať o predčasných parlamentných voľbách so SNS, keďže premiér Fico takúto možnosť odmieta. Ak rokovania nebudú úspešné, Most-Híd odíde z koalície.

    Líder SNS Andrej Danko deň na to deklaroval, že akékoľvek úvahy o stanovení termínu predčasných parlamentných volieb sú nateraz predčasné a SNS o nich bude rokovať až vtedy, ak dôjde k pádu vlády, resp. jej nefunkčnosti, prípadne k nefunkčnosti koalície. Danko zároveň berie na vedomie rozhodnutie koaličného partnera Most-Híd, že rekonštrukcia vlády je už uzavretá možnosť. A vníma, že bugárovci nepovažujú demisiu ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) za dostatočnú.

    - Reklama -