Organizátori mítingov po stretnutí s Kiskom vyhlásili, že v piatok zhromaždenia budú

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    Organizátorov potešilo utorkové rozhodnutie prezidenta nevymenovať členov vlády, ktorých mu navrhol dezignovaný premiér Peter Pellegrini. “Potešilo ma, že sme viacerí, ktorí chceme vidieť isté hodnoty vo vláde a v parlamente a nie sú len ľudia na ulici, ale že ten tlak je vyvinutý aj takto,” vyjadrila sa jedna z organizátorov Katarína Nagy Pázmány.

    Mená, ktoré Pellegrini predstavil, pre nich nie sú prijateľné. “Nový človek na ministerstve vnútra musí byť absolútny nestraník a musí poskytnúť takú záruku, ktorej verejnosť uverí, že to ministerstvo bude riadené nestranne, zodpovedne a že vyšetrovanie bude dotiahnuté do úspešného konca,” vyhlásil organizátor Juraj Šelinga.

    Organizátori však vyhlásili, že nežiadajú predčasné voľby za každých okolností. Ich požiadavkami ostávajú vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a dôveryhodná vláda. Politici “majú teraz šancu vytvoriť vládu, ktorá bude dôveryhodná,” vyjadrila sa Karolína Farská.

    Organizátori zároveň spomenuli, že možnosti vyjadrenia nesúhlasu s tým, čo sa deje, sú viaceré. Nad zorganizovaním referenda alebo generálneho štrajku však zatiaľ neuvažujú. “Momentálne sa sústredíme hlavne na piatok a zhromaždenia, ktoré nastanú,” uzavrela Farská.

    - Reklama -