Danko: Bol som pripravený aj na predčasné voľby, ak by nebolo iné riešenie

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Ja som zaviedol tradíciu, že nech pred parlamentom demonštruje ktokoľvek, stretávam sa s nimi a vypočujem si ich. Nehovorím, že cieľom je vzájomne sa presvedčiť o svojich pravdách, ale vzájomne sa vypočuť,” poznamenal. Danko tvrdí, že počas politickej krízy, ktorá nastala po dvojnásobnej úkladnej vražde, sa snažil, aby spoločnosť rozlišovala medzi vyšetrením vraždy a problémami, ktoré ju trápia. “Som rád, že sme ukázali vyspelosť. Rešpektujú sa výsledky volieb a verím, že veľmi rýchlo si začneme aj na medzinárodnej scéne plniť ako štát povinnosti, a to s novou vládou,” odkázal.

    Napriek tomu Danko pripúšťa, že voľby môžu prísť aj skôr ako v marci 2020. “Je osudom politika, že nevyhovie vždy každému. Ale Slovensko túto skúšku demokracie zvládlo,” dodal.

    Adam Bajo a Dávid Straka, ktorí demonštráciu organizovali, uviedli, že s Dankom viedli dve hodiny úprimný a konštruktívny dialóg. “Nezhodli sme sa na všetkom. Ale keďže sa bude hlasovať o dôvere vláde, ďalšie protesty nebudú,” povedal Bajo.

    Podľa jeho slov sa im Danko snažil vysvetliť, že funguje v koalícii, a teda vždy je to o hľadaní kompromisov. “Viac ako dve hodiny sme sa intenzívne rozprávali. Z jeho strany to bolo úprimné a nesnažil sa kamuflovať. Zároveň nás vyzval, aby sme vstúpili do politiky. My dvaja sa na to ale necítime a v najbližšom čase to neplánujeme,” uistil s tým, že naďalej budú podporovať aktivity iných skupín, ako napríklad zber podpisov pod petíciu za vypísanie referenda o predčasných voľbách. 

    - Reklama -