Rajtár: Bašternákovo trestné oznámenie chápem ako chabý pokus o zastrašenie

    0
    Ladislav Bašternák (portrét na transparente) (Autor: TASR)

    Bašternáka sa mali, ako uvádza správa zo SaS, dotknúť výroky, podľa ktorých ho mal poslanec Rajtár označiť za bývalého zlodeja áut. Trestne stíhanému podnikateľovi údajne tiež prekáža, že na jeho konanie sa zo strany saskárskeho poslanca objavili hodnotiace úsudky o opakujúcej sa trestnej činnosti, ktorú mal uskutočňovať v organizovanej skupine, a za ktorú by na neho mala byť uvalená väzba. 

    O trestnom oznámení a jeho obsahu poslanca Rajtára najskôr informovala v telefonickom rozhovore policajtka, neskôr ju dostal aj písomne. 

    „Trestné oznámenie chápem ako márnu snahu zastrašiť ma. Bašternák sa pokúsil vyviniť z obvinenia z daňového podvodu prejavením takzvanej účinnej ľútosti, čo je v jeho prípade absurdné a žiadny príčetný vyšetrovateľ mu na to nemôže skočiť. Stále si myslím, že pokus o zahladenie tohto trestného činu nečinnosťou finančnej správy a polície nasvedčuje prítomnosť organizovanej skupiny,“ povedal poslanec SaS Rajtár. 

    Podľa jeho slov činnosť Bašternáka a podozrenia z daňových deliktov sú širšie, ako to ukazuje medializovaný prípad prevodov bytov v bytovom dome Five Star Residence, kde sa platilo hotovosťou v objeme dvanásť miliónov eur. „Pripravujem na neho trestné oznámenie za ďalšie prevody bytov s cieľom podvodu na DPH,“ dodal v stanovisku poslanec Rajtár.

    - Reklama -