Rada prijmem všetky dobré nápady. Laššáková sa stretne so svojimi kritikmi

    0
    Ľubica Laššáková (Autor: TASR)

    “Už som avizovala, že sa po Veľkej noci stretnem so signatármi výzvy, rada si ich vypočujem a rovnako rada prijmem všetky dobré nápady ako spoločne pomôcť slovenskej kultúre,” uviedla Laššáková. Signatárom výzvy chce odpovedať prácou a výsledkami.

    “V kultúrnej oblasti sa pohybujem už niekoľko rokov, mám manažérske skúsenosti. A veľmi dobre viem, že som naskočila do rozbehnutého vlaku,” odpovedala na otázky ohľadom jej kompetentnosti v oblasti kultúry. “Ak chcete nezávislý pohľad, stačí sa pozrieť do Banskej Bystrice. Opýtať sa ľudí pôsobiacich v kultúre nielen v tomto meste, ale v celom kraji, čo som robila a aké výsledky sme dosiahli,” doplnila.

    Rozhodnutie prijať ponuku viesť rezort neľutuje. “Vážim si ponuku od pána premiéra. Musím priznať, že ma prekvapila, možno až zaskočila. Pozícia ministerstva i samotného ministra bola v mojich očiach vždy veľmi významná,” vysvetlila.

    Laššáková nastúpila do rezortu po Marekovi Maďaričovi (Smer-SD), ktorý ho viedol dlhé roky. Maďarič odstúpil po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Neskôr sa zmenila celá vláda, keďže Robert Fico (Smer-SD) podal demisiu a došlo k rekonštrukcii kabinetu, nastúpila exekutíva pod vedením Petra Pellegriniho (Smer-SD). Nomináciu Laššákovej kritizujú viaceré osobnosti z oblasti kultúry.

    - Reklama -