Pellegrini: Sme svedkami tichej renesancie zvrátených ideológií

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Na Slavíne si podľa predsedu vlády pripomíname tisícky obetí ľudí, ktorí bojovali za oslobodenie hlavného mesta. “Aj napriek tomu, že európske spoločenstvo vytvorilo základ, aby tu vládla demokracia, ctili sa základné ľudské práva jednotlivca, sme svedkami akoby tichej renesancie zvrátených ideológií, ktoré sa nám naspäť vracajú do politického života,” podotkol Pellegrini s tým, že sa to nedeje len na Slovensku, ale aj v iných demokratických krajinách.

    Podľa predsedu vlády je potrebné sa pýtať, kde sa stala chyba, ak časť dnešnej mladej generácie inklinuje k ideológiám, ktoré nemajú miesto v modernej dobe. “Musíme urobiť všetko pre to, aby sme nielen na Slovensku, ale aj v ďalších demokratických krajinách, ponúkli iné riešenie, ako sú riešenia a prejavy nenávisti, ktorými sme dnes svedkami,” skonštatoval premiér.

    Verí, že ak sa spoločnosť vráti k hodnotám, na ktorých je založená celá Európska únia, a bude si pripomínať, čo sa dialo počas druhej svetovej vojny, negatívny trend sa zvráti. “A mladá generácia, ako aj tá staršia, bude odmietať fašizmus a podobné iné ideológie, ktoré dnes máme nielen v slovenskom, ale aj v Európskom parlamente,” doplnil Pellegrini.

     

    - Reklama -