Prokurátor Kováčik podal návrh na disciplinárne konanie voči Špirkovi

    0
    Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (Autor: TASR)

    “Návrh špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika na disciplinárne konanie bol predložený 28. marca 2018 na Generálnu prokuratúru SR. K podrobnostiam, ktoré budú predmetom posudzovania disciplinárnej zodpovednosti prokurátora disciplinárnou komisiou, sa v súčasnosti nebudeme vyjadrovať,” povedala Tökölyová pre TASR.

    Portál dennikn.sk v stredu priniesol informáciu o návrhu na disciplinárne konanie v prípade V. Špirka pre jeho brífing zo dňa 8. marca tohto roka. Špirko tam okrem iného oznámil, že podáva trestné oznámenie “na ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka a na osoby v postavení prezidenta Policajného zboru, riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry, riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky, a to pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu sabotáže”. Na brífingu taktiež informoval o podozreniach z korupcie v rezorte vnútra.

    Policajný vyšetrovateľ už dvakrát obvinil prokurátora Vasiľa Špirka z trestného činu. Prokuratúra prvé uznesenie o vznesení obvinenia zrušila, druhý prípad sa prerokúval v disciplinárnom konaní. Disciplinárna komisia však rozhodla, že prokurátor nepochybil.

    TASR požiadala o stanovisko aj prokurátora V. Špirka. “Vzhľadom na to, že dnes som absolvoval služobné úkony, z dôvodu ktorých som nebol v práci, a o návrhu na disciplinárne konanie som sa dozvedel z médií, v tomto momente sa k nemu neviem vyjadriť. Vyjadrím sa po tom, čo sa oboznámim s povahou disciplinárneho previnenia ako i navrhovaného postihu. Ďakujem,” odpísal TASR v SMS správe. 

     

    - Reklama -