IT projekty štátu sú neefektívne, nefungujú a stoja veľa, hovorí liberál Rajtár

    0
    Jozef Rajtár (Autor: TASR)

    Poslanec SaS Jozef Rajtár pripomenul, ako sme nedávno videli premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) osobne sedieť na daňovom úrade, kde na papieri priniesol svoje daňové priznanie napriek tomu, že štát už mal byť zdigitalizovaný a priznanie sa malo podávať elektronicky. “Nový vicepremiér pre informatizáciu Richard Raši (Smer-SD) zase hovoril o tom, ako sa pasuje so stránkou Slovensko.sk a nepodarilo sa mu cez ňu vybaviť nič,” povedal Rajtár.

    Opozičný poslanec preto tvrdí, že IT projekty štátu sú neefektívne, nefungujú a stoja veľa. “Preto máme pripravenú reformu Štíhly štát,” vyhlásil. Reforma podľa jeho slov obsahuje dôsledné uplatňovanie konceptu Hodnota za peniaze, zmeny v elektronizácii štátnej správy tak, aby priniesli lepšie a lacnejšie elektronické služby štátu a napokon transparentné verejné obstarávanie.

    Sulík tvrdí, že Slovensko vie byť v relatívne krátkom čase úžasnou krajinou pre život. “Preto chceme naše priority realizovať, preto sme ku každej z ôsmich priorít vypracovali reformné diela,” dodal.

    - Reklama -