Rumun sa na súde domáha, aby mu zrušili úmrtný list

    0
    Constantin Reliu (Autor: TASR)

    Constantin Reliu v piatok uviedol, že podal opätovnú žiadosť o zrušenie svojho úmrtného listu vystaveného v roku 2013. Zároveň žiada súd o vrátenie majetku, ktorý bol po jeho údajnej smrti priznaný jeho manželke Ioane Constantinovej.

    “Po tom, ako sa môj prípad dostal na verejnosť, ponúkol mi zadarmo svoju pomoc právnik, nakoľko ja nemám žiadne peniaze,” povedal Reliu podľa agentúry AP. 

    Constantin Reliu (63) podľa medializovaných informácií odišiel v roku 1992 za prácou do Turecka a stratil kontakt so svojou rodinou. Keďže manželka o ňom nemala žiadne správy, “vybavila” mu úmrtný list. 

    Turecké úrady však v roku 2018 zistili, že Reliu nemá platné doklady a deportovali ho preto naspäť do vlasti. Po návrate do Rumunska však zistil, že ho tam už medzičasom vyhlásili za mŕtveho.

    Reliu v marci prehral prvý proces pred súdom v meste Vasului, v ktorom sa snažil o zrušenie úmrtného listu. Podľa súdu sa proti jeho vystaveniu odvolal príliš neskoro. “Som oficiálne mŕtvy, aj keď som nažive. Nemám žiadny príjem a pretože ma vedú ako mŕtveho, nemôžem nič robiť,” posťažoval sa vtedy nešťastný Rumun.

    - Reklama -