KDH nevylučuje, že po Hlinovom zvolení odíde z hnutia niekoľko členov

    0
    Richard Vašečka a Alojz Hlina (Autor: TASR)

    “Richard Vašečka je naším členom a je dobré, že je u nás – v našom veľkom dome. Ľudia ako Richard Vašečka sú u nás vítaní. Veríme, že prídu aj ďalší,” uviedlo KDH. Vašečka sa podľa hnutia predbežne vyjadril, že nebude kandidovať do predsedníctva. “Má však záujem zúčastňovať sa predsedníctiev a koordinovať s ním svoju poslaneckú činnosť. Čo, samozrejme, vysoko oceňujeme,” doplnil Župa. S Vašečkom sa TASR spojiť nepodarilo.

    KDH zdôrazňuje, že chce byť hnutím, v ktorom sa budú cítiť ako doma ľudia ako Vašečka či Renáta Ocílková, ale aj ľudia ako Ivan Štefanec. “Teda ľudia, u ktorých je základný hodnotový svet rovnaký, len sa možno líšia v spôsobe prezentácie a prežívania svojej viery,” doplnilo KDH.

    Po opätovnom zvolení Hlinu za predsedu hovoril o svojom odchode Alojz Přidal a tvrdil, že o tom uvažujú aj ďalší členovia. KDH vie aktuálne o jednom členovi, ktorý odišiel. “Nevylučujeme však, že ich bude viac. Každopádne ich určite nebude toľko, aby to KDH nejakým spôsobom ohrozilo. Práve naopak, je možné očakávať opačný efekt,” uviedlo hnutie.

    Hlina na nedávnom sneme v Ružomberku obhájil post šéfa KDH. V tajnej voľbe získal 233 hlasov, jeho vyzývateľ Vašečka 101. Vašečka je odídencom z OĽaNO, v parlamente pôsobí ako nezaradený poslanec. Po neúspešnej kandidatúre ostáva členom KDH.

    - Reklama -