Čo je toto za bláznovstvo? Smerujeme k vojne. Chmelár a Palko varujú pred hrozivým konfliktom

    0
    Eduard Chmelár (Autor: Reprofoto/Facebook:Eduard Chmelár)
    Podľa Chmelára sa svet ocitol na prahu globálnej vojny a potrebuje mierotvorcov. Konflikt, do ktorého sa dostali USA a Rusko považuje analytik za najhorší od kubánskej raketovej krízy roku 1962.
     
    „Je to najvážnejšia medzinárodná situácia od konca druhej svetovej vojny. Uvedomme si, v akom stave je svet. Medzinárodné právo je dlhodobo v troskách, nový svetový poriadok neexistuje a pravidlá toho starého už nikto nerešpektuje,“ píše Chmelár. 
     
    V rozsiahlom statuse na sociálnej sieti analytik si myslí, že sú to práve Spojené štáty, ktoré „sa vyhrážajú vojnou Iránu, KĽDR, Sýrii, stupňujú konflikt s Ruskom, Čínou, Venezuelou i Mexikom, vypovedali klimatickú dohodu, vedú obchodné vojny, zvyšujú zbrojenie“.
     
    Chmelár komentuje aj nedávne ostré vyjadrenia z Moskvy aj Washingtonu. Američania vyhlasujú, že zaútočia na Sýriu a prezident Donald Trump Rusom cez sociálne siete odkazuje, aby sa pripravili na rakety, ktoré budú smerovať na sýrske územie. Moskva totiž vyhlásila, že zostrelí čokoľvek, čo bude smerovať na Sýriu. Ruské jednotky sú rozmiestnené na sýrskych vojenských základniach.
     
    „Je to vážne. Naozaj vážne. Ak Spojené štáty v nasledujúcich dňoch zaútočia na Sýriu tak, ako to sľubuje Washington a Rusko na to odpovie tak, ako sľubuje Moskva, sme vo vojne. So všetkými dôsledkami, ktoré to prináša,“ varuje Chmelár na svojom oficiálnom facebookovom profile
     

    Podľa analytika je pripravovaná letecká invázia do Sýrie zámienkou. Chmelár tvrdí, že Veľká Británia potrebuje odviesť pozornosť od fiaska s „ruskou stopou“ v kauze novičok a Spojené štáty majú problémov toľko, že každé bombardovanie je pre nich ventil uvoľňujúci starosti. 
     
    Podobne znepokojený status v súvislosti s napätím medzi USA a Ruskom zverejnil na sociálnej sieti aj bývalý poslanec NR SR a exminister vnútra Vladimír Palko. Podľa neho si ľudia neuvedomujú, aké silné vyjadrenia zazneli ohľadne Sýrie zo strany Moskvy aj Washingtonu. 
     
    „Trump hovorí, že bude bombardovať Asadove pozície, lebo mu pripisuje chemický útok v Dúmá. Rusi (veľvyslanec Zasypkin, poslanec Krasnov) hovoria, že Rusi v takom prípade americké strely (alebo aj lietadlá, či lode?) dajú “dole”. Trump tweetuje, že nech sa teda Rusi pripravia, lebo americké strely prídu. Čo je toto za bláznovstvo??!! Roky smerujeme k ťažkej zrážke s Rusmi, ako keby to bola nejaká počítačová hra!“ píše Palko. 
     
    - Reklama -