Premiér sa ospravednil Dankovi. SNS chce uistiť, že v ňom má spojenca a nie nepriateľa

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Národniari si chcú s Pellegrinim vysvetliť otázky, ktoré vznikajú pri vládnutí. Hoci pred mesiacom vyslovili premiérovi a vláde dôveru, dnes tvrdia, že Pellegrini je pre nich z hľadiska postojov neznámy. Hovorili o tom na tlačovej konferencii. Predseda vlády by uvítal, keby partneri neriešili nedorozumenia cez médiá, ale za rokovacím stolom.

    Predseda vlády si nemyslí, že šéf SNS Andrej Danko má s ním problém. “Pravdepodobne ma chce viac spoznať,” podotkol Pellegrini, podľa ktorého si nedorozumenia vysvetlia. “Tragédiu by som z toho nerobil,” uviedol. Zároveň deklaroval, že vytvorí podmienky na to, aby nominanti SNS mohli napĺňať svoje priority.

    Premiér verí, že po vydiskutovaní si nedorozumení bude môcť on a celá vláda ďalej pracovať. “Rád by som už pracoval a nie len každý deň reagoval na konšpirácie,” doplnil.

    Zároveň sa ospravedlnil Dankovi, že ho vopred neinformoval o odchode policajného prezidenta Tibora Gašpara. Tvrdí, že v ten deň bol veľký zhon a chcel konať len v prospech koalície. O nominácii na ministra vnútra budú hovoriť na koaličnej rade.

     

    - Reklama -