Vojna s prisťahovaleckými gangmi v Nemecku. Polícia to nezvláda

    0
    Nemecký policajt hliadkuje (Autor: TASR)

    „Rodinné klany z Blízkeho východu ovládajú kriminálne podsvetie v mnohých nemeckých mestách. Dlhé roky mohli ich členovia beztrestne porušovať zákony, pretože sudcovia a štátni zástupcovia ich neboli schopní zastaviť zo strachu z odplaty,“ uvádza Kern. Ďalej píše o rozsiahlej policajnej akcii, ktorá sa konala minulý týždeň v Essene a ktorej cieľom bolo „posvietiť si“ na pôsobenie tamojších rodinných klanov. Tie majú často stovky členov.

    V rámci zásahu preverovali policajti a agenti tok peňazí v desiatkach súkromných spoločností, ktorých majitelia sú podozriví zo spolupráce či priamo členstva v prisťahovaleckých gangoch. „Experti tvrdia, že klany v Severnom Porýní-Vestfálsku získali natoľko silné postavenie, že je nutné proti nim viesť otvorenú a nemilosrdnú vojnu, ktorá bude viesť k ich úplnému zničeniu.“

    Ako Kern naznačuje, svoj podiel na súčasnej situácii majú socialisti, ktorí tam s výnimkou jedného volebného obdobia vládli uplynulých päťdesiat rokov. „Až rok po víťazstve CDU došlo konečne k razantnej akcii, pri ktorej vypočuli vyše 600 osôb, zatkli osem ľudí a ďalších dvadsať obvinili z obchodovania s drogami a porušovania zákona v oblasti prisťahovalectva,“ píše Kern s tým, že väčšinou ide o libanonské rodinné klany.

    „Mnohí z ich členov sú však Kurdi, ktorí sa prisťahovali do Libanonu za prácou a ktorým bolo počas občianskej vojny v rokoch 1975 až 1990 umožnené vycestovať do Nemecka. Tu dostávajú podporu v nezamestnanosti a zároveň prevádzkujú bary, reštaurácie a obchody, prostredníctvom ktorých perú špinavé peniaze získané z predaja drog a ďalšej kriminálnej činnosti. Správajú sa veľmi hrubo a zastrašujú často aj vyšetrovateľov.“

    Experti tvrdia, že vláda nemá dostatok financií, aby nasadila proti libanonským klanom potrebný počet policajtov. V rámci Severného Porýnia-Vestfálska panuje podobná situácia ako v Essene aj v Duisburgu. „V jednej policajnej správe sa uvádza, že miestne rodinné klany si rozdelili územie svojej pôsobnosti. Ich členovia sú vo veku od 15 do 25 rokov a väčšinu z nich polícia pozná,“ cituje Kern z nemeckých médií.

    „Jediným spôsobom, ako znovu získať kontrolu nad mestskými časťami, ktoré ovládajú prisťahovalecké klany, je klanové štruktúry od základu zničiť. Zasahovať proti nim musia dobre vyškolení a sebavedomí policajti, právnici a sudcovia. Pri vyšetrovaní a následnom udelení trestu potom nemôžu podliehať strachu z toho, že ich označia za rasistov. Nesprávne pochopenie multikulturalizmu je ďalšou hlavnou prekážkou pri náprave situácie,“ cituje Kern nemeckého politológa s libanonskými koreňmi Ralpha Ghadbana.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -