Smeráci si nemôžu dovoliť nezávislú políciu. Hrozí im zhabanie majetkov, preto tam chcú zabetónovať svojich, spustil Matovič

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)

    Podľa neho by si mali policajti zvoliť sami policajného prezidenta. Ako druhú možnosť označil, že by táto voľba bola v kompetencii prezidenta. “Ten má najväčšiu autoritu od ľudí. Nechajme jemu túto kompetenciu,” povedal líder hnutia OĽaNO. Na Slovensku verí polícii podľa neho menej ľudí ako v Albánsku, ktorý označil za mafiánsky štát.

    Generálny manažér Smeru-SD Viktor Stromček pripomenul, že návrh zákona o voľbe policajného prezidenta ide do parlamentu. “Budete mať priestor na to, aby ste dali vaše pripomienky do legislatívnej podoby, potom sa bude o nich rokovať na výboroch,” pripomenul Matovičovi. 

    V relácii reagovali aj na otázku, či by mala zostať kompetencia volenia policajného prezidenta na ministrovi vnútra. Stromček si myslí, že zodpovednosť ministra by mala čo najviac zostávať v rámci rezortu, aby bol zodpovedný za jeho riadenie. Matovič trvá na tom, že policajného prezidenta si stále vyberie Kaliňák, len teraz nie priamo, ale s divadlom. Pripomenul, že podľa návrhu zákona sa zriadi komisia, ktorú navrhne Smer-SD a tá vyberie kandidátov. “Zahrajú divadielko a bude to ich človek,” tvrdí opozičný poslanec. 

    Matovič zároveň tvrdí, že Smer-SD chce novým návrhom na voľbu policajného prezidenta na mieste zabetónovať policajných funkcionárov na sedem rokov. “Nemôžu si dovoliť, aby sem prišla nezávislá polícia, aby sa im pozrela na pršteky a zhabala im majetky,” vyhlásil. 

    Podľa Matoviča ľudia neveria v štát a jeho inštitúcie preto, “lebo úspešný nie je ten, kto sa snaží, ale ten, kto má v telefóne správne telefónne čísla”. Ľudia podľa neho neveria v štát, lebo vidia, že na východe sú stovky rodín, ktoré sú rozpadnuté. “Rodičia sú šťastní, že deti odišli do Bratislavy a našli si tam prácu. Keď budú mať 70 rokov a nebude im mať kto podať pohár vody, tak zistia, že čo sme to kryli,” povedal Matovič.

    Podľa Stromčeka sa na Slovensku ľudia dovolajú spravodlivosti. Ak niekto podľa neho robí chybu, zaslúži si platiť a musia byť z toho vyvodené dôsledky. “Nedôveru majú ľudia preto, že hodnotíme emócie, nie výsledky,” uzavrel Stromček.

    - Reklama -