VIDEO Kollár sa rozčúlil ako ešte nikdy: Štátna mafia. Kradnú, klamú a podvádzajú. Kašľú na ľudí. Z nás všetkých urobili sociálne prípady

    0
    Boris Kollár (Autor: Facebook/ Boris Kollár)
    Kollár v reakcii na blížiaci sa historický sociálny balíček vraví, že je to dobrá správa, no nasleduje jedno veľké ale. „Ja stále tvrdím, že oni stále iba kradnú, klamú a podvádzajú, ale v tomto prípade skutočne nezaklamali. Áno, sú to sociálne balíčky a prečo sú to sociálne balíčky, lebo za 30 rokov tu z nás všetkých urobili sociálne prípady a potom musia rozdávať sociálne balíčky, takže prvýkrát neklamali,“ obul sa poslanec do súčasných členov koaličnej vlády aj ich predchodcov. 
     
    Vo videu, ktoré zverejnil na svojom oficiálnom facebookovom profile, Kollár tvrdí, že je nutné povedať, prečo dnes vláda prichádza s takýmto veľkým sociálnym balíčkom práve teraz. „To je jasné, aby prekryli to, čo tu robia celých 30 rokov. Klamú, kradnú, podvádzajú a kašlú na ľudí. Ich absolútne nezaujímajú ľudia,“ viní predseda hnutia Sme rodina politikov vládnej garnitúry. 
     
    Kollár pripomína aj protesty v uliciach slovenských miest a články, ktoré vychádzajú v súvislosti s rôznymi kauzami v médiách takmer denne. „Dnes tomu už môžeme povedať štátna mafia, keď sa každý deň pozriete do novín a vidíte, čo tá štátna mafia zase ukradla, koho ozbíjala o úrodu, o pôdu, o peniaze, tak rýchlo prídu s niečím, aby to prekryli,“ myslí si poslanec. 
     
    Podľa Kollára skúšala vláda najprv prekryť napätú situáciu poukazovaním na opozíciu a svojich kritikov. „Keď to všetko nestačí, tak treba hodiť národu kosť,“ tvrdí líder opozičného hnutia a opakuje, že sociálny balíček dávajú ľuďom preto, že sú z nich sociálne prípady. 

    To nie je dar od vlády, ale naše peniaze

    Sme rodina je vraj za to, aby sa presadili návrhy ako napríklad znížené dane na detskú výživu, plienky a ďalší detský tovar, ako aj 13. dôchodok, ktorým by si seniori prilepšili ročne o vyše 200 eur, ale podľa Kollára sú takéto opatrenia principiálne zvrátené. 
     
    „Teraz sa máme ľudia tešiť, že vláda nám dala sociálny balíček, ale tie peniaze nepatria ani Robertovi Ficovi, ani Andrejovi Dankovi, ani Bélovi Bugárovi. Tie peniaze sú naše. My sme ich tam poslali do štátneho rozpočtu. My sme si na daniach odtŕhali od úst. To nie je dar vlády, to sú naše peniaze,“ zopakoval rozhorčený Kollár. 
     
    Predseda hnutia Sme rodina tvrdí, že keby sa Slovensko priblížilo štandardu EÚ, podľa ktorého sa rozdelí až polovica HDP na dôchodky a platy zamestnancov, tak by mali Slováci o 200 eur vyššie dôchodky aj mzdy. „Dokonca by ste všetci ušetrili 50 eur na energiách a potom by ste nepotrebovali sociálne balíčky,“ myslí si Kollár. 
     
    „Treba si uvedomiť, čo títo štandardní politici – ja dnes hovorím štátna mafia – s vami robia. Najprv vás okradnú, potom si to rozdelia medzi sebou a keď je veľmi zle, tak vám hodia sociálny balíček a proti tomuto budem bojovať. Nenechajte sa opiť rožkom,“ varuje poslanec v závere videa. 
     

    Sociálny balíček 

    Podľa navrhovaného sociálneho balíčka by si mali seniori prilepšiť o vyše 220 eur na trinástom dôchodku, ktorý je nastavený v sume polovice priemernej penzie. Len toto opatrenie bude stáť štátnu kasu 220 miliónov eur. 
     
    Smer-SD chce pomôcť aj rodinám s malými deťmi už spomínanými daňovými úľavami na detský tovar, ako sú plienky, detské výživy a iné. Minister sociálnych vecí Ján Richter chce riešiť aj „finančný skok pri skončení materskej a pri prechode na rodičovskú dovolenku“, ktorý je podľa neho príliš veľký. 
     
    Zvyšovať by sa mala aj minimálna mzda, keďže ide o dlhodobú agendu Smeru. Hovorí sa o hranici minimálnej mzdy na úrovni 500 eur. 
     
    SNS chce zvyšovať platy v štátnej správe a Most-Híd má údajne tiež svoje predstavy, ktoré majú byť súčasťou sociálneho megabalíčka za vyše pol miliardy eur.
     
    - Reklama -