Disciplinárna komisia navrhuje potrestať prokurátora Špirka finančnou sankciou

    0
    ILUSTRAČNÁ SNÍMKA (Autor: archív)

    Komisia považuje Špirkove konanie za vážnejší typ previnenia. Špirko pre TV Joj potvrdil, že už dostal oznámenie o začatí disciplinárneho konania. Okrem finančného postihu mu stále hrozí aj strata funkcie. Špirko pripravuje reakciu pre komisiu, vyjadrenie nateraz neposkytol.

    Špirko dozoroval vyšetrovanie vtedajšieho ministra vnútra Kaliňáka vo veci kúpy podielu vo firme B. A. Haus od Ladislava Bašternáka. Začiatkom marca vo vystúpení pred novinármi povedal, že bývalý minister financií Počiatek a exminister vnútra Kaliňák mali z ministerstva vnútra prostredníctvom podozrivých aktivít pri IT zákazkách “vytiahnuť” 200 miliónov eur. Informoval tiež, že na Kaliňáka podáva trestné oznámenie za pokus o diskreditáciu jeho osoby.

    “Chcem, aby boli preverené všetky skutočnosti a dôvody toho, prečo som bol, takpovediac, účelovo stíhaný za činy, ktoré sa nepotvrdili. Podávam preto trestné oznámenie na ministra vnútra Roberta Kaliňáka a na osoby v postavení prezidenta Policajného zboru, riaditeľa NAKA a riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky, a to pre podozrenie z obzvlášť závažného zločinu sabotáže,” vyhlásil Špirko v marci pre médiá.

    - Reklama -