V Smere nevidia dôvod na výmenu Fica na poste predsedu

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “Na to (výmenu predsedu, pozn. TASR) nie je absolútne žiadny dôvod,” vyhlásil podpredseda Robert Kaliňák. Téma to nie je ani podľa podpredsedu Juraja Blanára. “Robert Fico je doteraz v dobrej kondícii a nevidím dôvod, prečo by mal post predsedu strany opúšťať,” povedal poslanec NRSR Ľubomír Petrák.

    Poslanec NRSR a niekdajší podpredseda strany Marek Maďarič pred pár dňami uviedol, že otázka výmeny predsedu strany by nemala byť pre stranu tabu. “Výmena predsedu nie je tabu v žiadnej strane, ani v našej, ale v tejto chvíli nie je dôvod sa o tom rozprávať,” povedala pred snemom europoslankyňa Monika Beňová.

    Predstavitelia strany obhajujú zmenu stanov, ktorá má zrušiť užšie vedenie a okrem snemu ponechať ako kolektívny orgán už iba predsedníctvo. Viacerí jeho súčasní členovia o miesto v ňom prídu. “Nikto nemá stoličku vo vedení istú,” vyhlásil Kaliňák, podľa ktorého nové stanovy zefektívnia prácu strany. Nevie o nespokojnosti ľudí so zmenou stanov.

    “Je čas zdynamizovať stranu,” doplnil Blanár. Petrák tiež nevie, či má miesto v predsedníctve, ale podľa jeho slov teraz nejde o počet ľudí. “Stále máme viac členov v predsedníctve ako niektoré strany členov celkovo,” uviedol. Nevie však povedať, či bude strana po zmene fungovať efektívnejšie. “Ideme si upratať,” povedal pred snemom predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Martin Glváč.

    - Reklama -