Na objasnení vraždy novinára Kuciaka sa vykonávajú úkony aj v Taliansku

    0
    Ján Kuciak (Autor: TASR)

    “Zúčastnené strany vykonávajú úkony na území obidvoch dotknutých štátov, teda členovia tímu zo Slovenskej republiky sa môžu zúčastniť na vykonávaní úkonov v Taliansku a naopak. Zástupcovia Europolu a Eurojustu poskytujú pre členov tímu nevyhnutnú pomoc vo forme analytického vyhodnotenia zabezpečených dôkazov a s tým spojené finančné a materiálne zabezpečenie,” uviedla v piatok pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

    Podľa jej slov na základe uzatvorenej dohody o zriadení spoločného vyšetrovacieho tímu nebude prokuratúra poskytovať žiadne ďalšie informácie o priebehu trestného konania. “Ide o výslovnú požiadavku orgánov Talianskej republiky, ktorá je súčasťou podpísanej dohody,” dodala hovorkyňa.

    Dohodu podpisoval 18. apríla v Haagu so svojimi partnermi za SR generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Išlo o vznik medzinárodného vyšetrovacieho tímu, ktorý pracuje na objasňovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. TASR o tom vtedy informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

    “Podpísanie dohody považujem za mimoriadne dôležité, pretože bude slúžiť ako základná báza pre výmenu a získavanie poznatkov a informácií vedúcich k objasneniu skutku a zisteniu jeho páchateľa – páchateľov,” uviedol vtedy Čižnár.

    - Reklama -