Medzinárodná hanba, medzinárodný zločin. Normálni hochštapleri. Rozohnil sa Galko na adresu exministra Kaliňáka

    0
    Ľubomír Galko (Autor: TASR)
    Podľa Galka je teraz jasné, prečo Kaliňák nechcel už prezidentovi poskytovať lietadlo. „Potreboval ho pre svojich vietnamských a bohvie, či nie aj nejakých iných priateľov,“ píše saskár s dávkou irónie na svojom facebookovom profile. 
     
    Nasledujúce riadky sú však písané s plnou vážnosťou a Galko sa v nich obúva do celej vlády. Síce už nikoho ďalšieho priamo nemenuje, ale útočí v náznakoch aj na expremiéra a predsedu Smeru Roberta Fica.
     
    „Jeden býva v byte daňového podvodníka, druhý pomáha komunistom unášať ľudí a podráža našich spojencov. Pekná sociálnodemokratická partička, len čo je pravda,“ komentuje Galko v jasnej narážke na Fica a Kaliňáka. 
     
    Galko v závere statusu dodáva, že „tento megaškandál“ chce riešiť na najbližšom parlamentnom brannobezpečnostnom výbore. 
     

    Únos alebo dobrovoľný návrat?

    Podnikateľa a niekdajšieho funkcionára vietnamskej komunistickej strany Trinh Xuan Thanha prinútili údajne násilne nastúpiť do auta v Berlíne a o tri dni neskôr sa mali osoby podozrivé z tohto činu presúvať z Prahy do Bratislavy. 
     
    Zo sledovania polohy vozidla podozrivých pomocou navigačného systému vyplýva, že prenajaté auto odstavili na parkovisku bratislavského vládneho hotela Bôrik, kde sa práve v daný deň konalo pracovné stretnutie vysokopostavených vietnamských a slovenských politikov.
     
    Podľa údajov nemeckého denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) boli medzi účastníkmi tohto stretnutia vietnamský minister verejnej bezpečnosti To Lam, ako aj generál Duong Minh Hung, zástupca šéfa vietnamskej štátnej bezpečnostnej služby, označovaný v danom prípade za hlavného podozrivého. Slovensko podľa denníka zastupoval vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák. 
     
    Preto sa nemecký FAZ pýta, či slovenské orgány nepomáhali s presunom Trinh Xuan Thanha do domovskej krajiny, kde čelil obžalobe. Vietnamské úrady tvrdia, že sa do vlasti vrátil dobrovoľne a prihlásil sa úradom. Po návrate do Vietnamu ho odsúdili na doživotie za korupciu a zlé hospodárenie z čias, keď pôsobil ako funkcionár komunistickej strany.
     
    - Reklama -