Matovič: Sakovej manžel obhajoval na mieru šitý tender v prospech J&T. Neskôr od nich kúpili objekt za nekresťanskú cenu. Pellegrini by ju mal vypoklonkovať z ministerstva

    0
    Líder OĽaNO Igor Matovič (Autor: df)

    Podľa Matoviča ich Saková spolu so svojím bývalým manželom prostredníctvom rodinnej firmy Komec nadobudla za podozrivo nízku cenu. “Priestory aj s príslušenstvom stáli 466.055 eur, čo znamená, že 1350 eur za štvorcový meter. Aj na najhoršom mieste v Trnave stojí štvorcový meter viac,” upozornil Matovič.

    Nízka cena podľa neho nesúvisí so žiadnou podnikateľskou šikovnosťou, ale vidí v tom spojitosť s faktom, že Sakovej manžel  (v súčasnosti sú už rozvedení – pozn. PL.sk) loboval v minulosti pri tendri na nákup trolejbusov pre Dopravný podnik Bratislava (DPB) za spoločnosť vlastniacu obchodný komplex, ktorého súčasťou sú priestory nadobudnuté manželmi Sakovcami.

    „V roku 2013 manžel ministerky Sakovej vehementne obhajuje neobhájiteľne. Na mieru šitý tender, ktorý bol o tridsať miliónov eur predražený. V prospech J&T. O tri roky de facto od tej istej firmy kupujú manželia Sakovci za nekresťansky nízku cenu objekt v Panorama City,“ vysvetlil svoju verziu Matovič.

    Matovič tiež upozornil, že Saková ako výlučná vlastníčka týchto priestorov ich predáva za 2580 eur/m2, celkovo za 821.000 eur. Podľa Matoviča sa preto v jej prípade opakuje ten istý model podozrivého obchodu, ktorý naznačil pri Druckerovi v spojitosti s kúpou pozemkov v Trnave a okolí. Sakovú vyzval na odovzdanie zisku z predaja na charitu.

    „Peter Pellegrini by mal Sakovú vypoklonkovať z úradu ministersky vnútra. NAKA by mala zisťovať, či toto, čo urobili, nie je v skutočnosti úplatok viac ako 300- tisíc eur,“ dodal šéf OĽaNO.

    Priestor sa predáva, ale nie za cenu, ktorú uvádza Matovič

    Tlačový odbor Ministerstva vnútra vydal stanovisko k tlačovej besede Igora Matoviča. PL.sk ho uverejňujú v plnom znení.

    “Ministerka vnútra Denisa Saková sa dnes zúčastní na pohrebe policajta, ktorý zomrel pri tragickej dopravnej nehode v službe. Je pre ňu dôležitejšie uctiť si pamiatku ľudí, ktorí niečo pre túto krajinu urobili, ako robiť tlačovú besedu a reagovať na výmysly pána Matoviča, ktorý obchodoval s pánom Majským a kupoval pozemky v Trnave za polovičnú cenu oproti znaleckému posudku. Pán Matovič neprestáva v útokoch na rezort vnútra, pretože sám je za svoje podnikateľské aktivity vyšetrovaný orgánmi činnými v trestnom konaní.

    Ako sa už ministerka v posledných dňoch vyjadrila pre viacero médií nehnuteľnosť v Panorama city kupovala od spoločnosti Panorama byty na prelome rokov 2015 a 2016. Zmluvu o budúcej zmluve, ktorá jasne stanovala podmienky podpisovali v roku 2015. Išlo o kombináciu financovania zo zdrojov: pôžička konateľa spoločnosti a úveru od slovenskej banky. Dokopy spoločnosť za priestor zaplatila 558 000 eur. Bola to aktivita jej vtedajšieho manžela.

    Vzhľadom na to, že prišlo k rozvodu v manželstve v rámci bezpodielového spoluvlastníctva majetku došlo k vyrovnaniu a k zmene na poste majiteľa spoločnosti. Priestor sa momentálne predáva, nie však za cenu, ktorú uvádza pán Matovič. Dôvodom je fakt, že ministerka nemá časový priestor sa o to starať a chce sa venovať výkonu funkcie. Priestor od jeho kolaudácie nebol prenajatý, pretože sa doteraz záujemca nenašiel.

    Autor: TASR, OS

    - Reklama -