VIDEO Smer sa nebude zúčastňovať na protiruskom besnení. Fico dodal, že toto šialenstvo sa šíri po svete ako rakovina bez nejakých vážnejších dôkazov

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Ako povedal, krajina, ktorá je servilná a malá, stráca svoju vlastnú tvár. „Krajina môže byť malá, ale nemusí byť servilná, môže byť suverénna. Na to stačí, keď sa drží medzinárodného práva,” povedal Fico, ktorý v tejto súvislosti pripomenul kritiku vlády Mikuláša Dzurindu za povolenie preletu bombardérov do Juhoslávie, stiahnutie vojakov z Iraku v roku 2007 či postoj pri vypovedaní ruských diplomatov, na ktoré podľa neho v danom okamihu neexistovali žiadne dôvody.

    „Ale pravda je taká, že ak je porušené právo aj Ruskou federáciou, tak to jednoducho povieme. Ak došlo k anexii Krymu, tak sme povedali, že ide o porušenie medzinárodného práva,” uviedol Fico. Za hrubé porušenie medzinárodného práva považuje aj použitie rakiet voči Sýrii zo strany USA, Veľkej Británie a Francúzska. “Nemôžete použiť vojenskú silu bez mandátu Bezpečnostnej rady OSN,” doplnil.

     

    Zdroj: Facebook Roberta Fica

    Smer-SD podľa Fica nepodporoval ani nebude podporovať vojenské dobrodružstvá. Vyjadril tiež podporu predstaviteľom vlády a jej zahraničnej politike, “ktorá bude nielen suverénna, ale po výkone ktorej, keď sa ráno zobudíme, sa budeme môcť pozerať do zrkadla”.

    - Reklama -