Glváč odmieta prepojenie na mafiu, pripomína svoje previerky

    0
    Martin Glváč v obkľúčení novinárov (Autor: TASR)

    Grendel v pléne pripomenul niekdajšie priznanie podpredsedu NR SR a člena Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, že sa párkrát stretol so zavraždeným bossom podsvetia Jozefom Svobodom. Miroslav Beblavý (nezaradený) dal v reakcii na to návrh na Glváčovo odvolanie z tohto výboru. “Aspoň sa to tu vyčistí,” podotkol.

    Glváč v reakcii uviedol, že výrok bol v neautorizovanom článku a nebol celý. Pre výrok sa podľa vlastných slov súdi s Danielom Lipšicom. Glváč uviedol, že v rozhovore odpovedal na otázku, či sa pozná so Svobodom. “Povedal som, že poznám pána Svobodu, nakoľko, keď som chodil na futbal do 'vipky' Slovanu, tak pán Svoboda sedával vo 'vipke' vedľa pána Kukana,” uviedol Glváč v pléne s tým, že časť o Kukanovi nezverejnili.

    Podpredseda parlamentu zdôraznil, že ako minister obrany mal “najvyššiu previerku na prísne tajné a najvyššiu previerku NATO a EÚ”. “Všetko bolo preverené,” vyhlásil. Grendela sa zároveň spýtal, či mu neprekáža, že jeho osobný priateľ Daniel Lipšic bol na diskotéke s “nejakým pánom Trajterom”.

    Debatu o prepojeniach politikov na mafiánov spustil návrh Antona Hrnka (SNS) na odvolanie Petry Krištúfkovej (Sme rodina) z Osobitného kontrolného výboru Národnej rady (NR) SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva. Dôvodom sú jej niekdajšie kontakty s mafiánmi a obava, že aj dnes je vydierateľná a ovplyvniteľná.

    - Reklama -