Bývalí politici HZDS a SNS majú stranu, s ktorou chcú konkurovať smerákom aj kotlebovcom. Takúto majú víziu

    0
    Sergej Kozlík (Autor: Jozef Hübel )

    Strana vyzýva premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD), aby inicioval preskúmanie majetkových pomerov ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD). Tiež, aby vláda v rámci pripravovaného sociálneho balíka umožnila dôchodcom dostávať 13. a 14. dôchodok a matkám 13. a 14. materský aj rodičovský príspevok. Živnostníci by zas mali podľa strany dostať možnosť znížiť základ dane o dvojmesačné paušálne výdavky navyše.

    “Národná koalícia na rozdiel od vládnych aj opozičných strán presadzuje rovnaký a spravodlivý prístup ku každej skupine obyvateľstva Slovenska,” uviedla predsedníčka Vorobelová. Jej strana si podľa nej trúfa byť silnou konkurenciou vládnym aj opozičným stranám. Od premiéra žiada aj predloženie návrhu na zrušenie protiruských sankcií v štruktúrach EÚ.

    Predsedníčka strany Vorobelová je bývalá hovorkyňa a riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa a kontroly na Národnom inšpektoráte práce. Podľa strany ju odvolali po upozornení na nezákonné praktiky v rezorte ministerstva práce.

    Prvým podpredsedom je bývalý poslanec a čelný predstaviteľ SNS Peter Sokol. Podpredsedami sú aj Sergej Kozlík, bývalý minister financií vlády Vladimíra Mečiara a bývalý europoslanec, ďalej Branislav Jaďuď a tiež Marek Para, obhajca Filipa Rybaniča, Pavla Ruska či Ivana Lexu.

    V roku 2015 ohlasovali spojenie do Národnej koalície bývalí predstavitelia HZDS Milan Urbáni, Sergej Kozlík a SNS Anna Belousovová. Z Národnej koalície chceli mať spojenie národne a kresťansky orientovaných politických strán.

    - Reklama -