Ruské spravodajské služby to neboli! Generál Šándor vyslovil zásadné pochybnosti ku kauze Skripaľ

    0
    Andor Šándor (Autor: Hans Štembera)

    „Človek, ktorý zradí spravodajskú službu danej krajiny, si zaslúži trest v rámci právneho poriadku. Určite by som sa však neusiloval vziať mu život,“ poznamenal Šándor. A je presvedčený, že ruské spravodajské služby sa neusilovali vziať život Skripaľovi.

    „Skripaľ bol dlho držaný Rusmi. V roku 2010 ho vtedajší prezident omilostil, pustili ho do Veľkej Británie. A o osem rokov neskôr by ho chceli zavraždiť?“ spýtal sa Šándor a vyjadril tak svoje pochybnosti.

    „V spravodajskej práci sa vám vždy stane, že niekto zbehne. Je zatvorený a vždy budete mať tendenciu ho vymeniť, nie zabiť,“ dodal Šándor. Podľa neho čin na Skripaľa mohol vykonať niekto z GRU, čo je ruská spravodajská vojenská služba. „Akoby sa pomstiť. Ale nevidím tu žiadne oficiálne požehnanie,“ povedal.

    „Ako je možné, že nezomreli?“ zaznela otázka. „To ja neviem,“ podotkol Šándor k tomu, že pochybuje o látke, ktorá mala Skripaľovcov otráviť. „Takto postavenému tomu neverím. Takto to byť jednoducho nemohlo,“ uviedol Šándor s tým, že Veľká Británia sa vo svojich tvrdeniach unáhlila.

    Celý rozhovor nájdete na webe Info.cz.

    - Reklama -