Slovenské ministerstvo sa obulo do ruského veľvyslanca. Nehorázne zavádzal a klamal, píše analytik

    0
    Jaroslav Naď (Autor: Facebook/ Jaro Naď)
    Podľa Naďa si ruský veľvyslanec Alexej Fedotov dovolil nehorázne zavádzať a klamať. „Predpokladám, že tí, ktorí sa kľaňajú v ruskej Dume až po zadnicu, to zaevidovali a adekvátne sa vyjadria. Ďakujem MZVaEZ SR, takto treba konať vždy…“ píše analytik na svojom facebookovom profile. 
     
    Naď popri vlastnom komentári k diplomatickej roztržke s ruským veľvyslancom pripája aj pôvodné vyjadrenie ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí, ktoré rezort uverejnil aj na sociálnej sieti. 
     
    Aj vyjadrenia veľvyslanca Fedotova, že rozširovanie NATO je výsledkom podvodu, sú podľa MZV dôkazom, že sa Slovensko s Ruskou federáciou nezhodnú v dôležitých zahraničnopolitických otázkach.
     
     
    „Rozhodne odmietame, že rozširovanie NATO je výsledkom ‚podvodu a klamstva‘. Tvrdenie ruského veľvyslanca o nasadení 15 000 vojakov sú nesprávne a zavádzajúce, pokiaľ ide o počty príslušníkov Aliancie rozmiestnených na východnom krídle NATO (eFP). Na rotačnom princípe sa strieda v Pobaltí a Poľsku zhruba 4 500 vojakov, čo je pod hranicou záväzkov vyplývajúcich z dohody NATO – Rusko z roku 1997,“ píše rezort diplomacie v reakcii na slová ruského veľvyslanca. 
     
    MZV je podľa oficiálneho stanoviska pripravené na bilaterálny dialóg s Ruskou federáciou a diskusiu o aktuálnych zahraničnopolitických témach. „Očakávame však, že Veľvyslanectvo Ruskej federácie v SR dôkladne zváži, akým spôsobom a prostredníctvom akých komunikačných kanálov bude táto diskusia vedená,“ uzavrelo ministerstvo. 
     
     
    - Reklama -