Opozícia predstavila svojho kandidáta na primátora Bratislavy

    0
    Ján Mrva, Boris Kollár a Veronika Remišová (Autor: TASR)

    Líder OĽaNO Igor Matovič povedal, že hľadali poctivého a dobrého kandidáta, ktorý má skúsenosti s komunálnou politikou a dokáže byť dobrou voľbou pre moderné kozmopolitné mesto Bratislavu. “Hľadali sme kandidáta, s ktorým nie sú spojené žiadne kauzy. Zároveň, ktorý je úplne slobodný od finančných skupín. Vybrali sme preto Jána Mrvu,” skonštatoval Matovič. 

    Mrva deklaruje, že má pre Bratislavčanov riešenia. V hlavnom meste je podľa neho najväčším problémom doprava. “Na to máme riešenie vybudovaním záchytných parkovísk na konci mesta, vybudovaním prestupných bodov integrovanej dopravy, predĺžením električiek na konce mesta. Taktiež oprášením projektu, ktorý by medzi Starým mostom a železničnou stanicou Filiálka urobil krátke plytké metro pod Karadžičovou ulicou a Dostojevského radom,” priblížil. 

    Mrva chce dosiahnuť, aby bola Bratislava bezpečná, čistá, dobre spravovaná, kultúrna, moderná i solidárna k slabším. “Aby bolo športujúce, vzdelané, zelené a hrdé hlavné mesto SR, ktoré bude mať riadený, regulovaný urbanizmus, fungujúce organizácie a mestské podniky bez kradnutia s riadnym hospodárením,” podotkol kandidát. Bratislava si podľa neho zaslúži po rokoch primátora, ktorý bude chrániť záujmy obyčajných a slušných ľudí.

    Predseda SaS Richard Sulík priznal, že Mrva nie je “prudký” liberál. Na komunálnej úrovni však ide podľa neho o to, aby sa nekšeftovalo s pozemkami, nekradlo a mesto bolo dobre spravované. “Tu nemám najmenšej pochybnosti, že pod vedením Jána Mrvu to presne takto bude fungovať, a preto ho podporujeme,” povedal Sulík.

    Líder Sme rodina Boris Kollár priblížil, že sa rozhodli podporiť v komunálnych voľbách kandidáta, ktorý je slušný, transparentný, nekradne a nie sú za ním žiadne finančné skupiny. “Preto sme sa rozhodli podporiť pána Mrvu, lebo rozhodne takýmto kandidátom pre Bratislavu je,” skonštatoval Kollár.

    Kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je aj architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo. Kresťanskodemokratické hnutie postaví vo voľbách ako kandidátku na bratislavskú primátorku Caroline Líškovú. Svoje rozhodnutie, či zabojuje o post primátora Bratislavy, ohlási v nedeľu (3.6.) bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. 

    Na kandidatúrou uvažuje starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa, ktorý tiež rokoval o podpore s opozíciou. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou v tohtoročných komunálnych voľbách.

    - Reklama -