Strana bývalých dzurindovcov chce menej štátu v živote ľudí a firiem

    0
    Ondrej Matej (Autor: TASR)

    “Nepotrebujeme, aby sa o jedného dospelého človeka staral iný dospelý človek – úradník. A to pod zámienkou, že štát slúži človeku,” uviedol s tým, že ľudia a firmy dokážu o svojich peniazoch rozhodovať lepšie a zodpovednejšie, než úradníci.

    Vznikajúca strana mieni presadzovať zníženie daňovo-odvodového zaťaženia aj zrušenie odvodov zamestnávateľov. “Cena práce má byť hrubou mzdou, vďaka čomu by občania priamo na výplatnej páske videli, koľko dnes platia za služby štátu a na dotácie osobám spriazneným s politikmi,” vysvetľuje Matej.

    Sociálne balíčky odmieta a chce viac podporovať rodiny. V ich prípade by chcela budúca strana zaviesť jednotné rodinné daňové priznanie. Doprava je presvedčená, že miesto Slovenska je v Európskej únii, z Bruselu odmieta robiť strašiaka. “Euro považujeme za zásadný a správny krok, návrat ku korune preto odmietame,” doplnil Matej.

    Zakladatelia nedávno oznámili začatie zberu podpisov na registráciu strany. Potrebujú ich aspoň 10.000. “Zároveň pracujeme na personálnom obsadení našich odborných tímov. Budeme spolupracovať s každým, kto sa prihlási k pravicovým hodnotám, ktorými sú hlavne sloboda a zodpovednosť človeka za svoj život a život jemu zverených blízkych,” dodal Matej.

    V prípravnom výbore strany je exposlanec NR SR za SDKÚ-DS, zakladateľ a bývalý šéf Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo (IDH) Ondrej Matej, prešovský krajský poslanec Marián Damankoš, bývalý primátor Lipian za SDKÚ-DS Eduard Vokál a Peter Kunkela, ktorý pôsobil v štátnej Technickej obnove a ochrane železníc.

    - Reklama -