Obrovský korupčný škandál v slovenskom futbale? Namočená v ňom je vraj vysoko postavená osoba

    0
    Futbalisti trnavského Spartaka držia nad hlavou majstrovský pohár. (Autor: TASR)

    “Minimálne v jednom prípade existujú zadokumentované svedectvá a dôkazy, z ktorých vyplýva, že 'známa firma z futbalového prostredia' uplácala hráčov práve v zápasoch Trnavy. Mená svedkov a policajného agenta z vyšetrovacieho spisu zatiaľ kvôli ich bezpečnosti uvádzať nebudeme. Prípadom sa zaoberal aj SFZ, no vzhľadom k obrovských podozreniam ho prevzala NAKA,” píše portál v pondelkovom článku.

    Polícia mala sledovať podozrenia z korupcie v FL už koncom minulého roka, vyšetrovateľ podal na základe získaných informácii návrh na začatie trestného stíhania. “V rámci operatívneho preverovania boli vykonané úkony s poukázaním najmä na fakt, že ide o trestnú činnosť v špecifickej oblasti, a to v prostredí úzkeho a špecifického typu osôb, ktoré sa navzájom poznajú a nanajvýš dobre poznajú prostredie, v ktorom k samotnej korupčnej činnosti dochádza, a preto bolo potrebné na zadokumentovanie tejto trestnej činnosti veľmi citlivo vyhľadať, osloviť a získať spolupracujúce osoby, prostredníctvom ktorých by bolo možné nadobudnúť bližšie informácie o celom priebehu trestnej činnosti, to znamená k záujmovým osobám a ich prepojeniam, formám, miestam, kde k tejto trestnej činnosti dochádza. Z toho dôvodu bola prostredníctvom operatívno-pátracej činnosti vytypovaná spolupracujúca osoba s PZ pohybujúca sa v záujmovom prostredí,” píše sa údajne v spise, ktorý získal portál topky.sk.

    Na Slovensku má podľa týchto indícií operovať vo futbale vysoko postavená osoba, ktorú hráči dobre poznajú a popri finančných odmenách im ponúka okrem iného aj kariérny postup za to, že ovplyvnia zápasy. Rovnaký postup mal platiť aj v stretnutí medzi Ružomberkom a Spartakom Trnava. “Za 5000 eur mal hráč zabezpečiť, že domáci v tomto zápase nevyhrajú. Peniaze mu mali byť odovzdané na čerpacej stanici.

    'Známa firma' sa s ním dohodla na stretnutí, na ktorom mu oznámila všetky detaily. Keďže však hráč tento pokus o uplácanie oznámil, spustilo sa veľké vyšetrovanie najskôr v klube, potom v SFZ a nakoniec na polícii,” tvrdí portál topky.sk, podľa ktorého to nebol ojedinelý prípad a v dvoch najvyšších domácich súťažiach to tak funguje už roky.

    Duel v Ružomberku sa skončil 0:0, o dve kolá neskôr Trnava oslavovala titul, keď zdolala doma Dunajskú Stredu 2:0. V tomto stretnutí padli do 12. minúty tri červené karty, dve na strane hostí a Trnava premenila penaltu.

    - Reklama -