Boj o primátora Bratislavy. V opozícii sa to kandidátmi hemží. Koho postaví koalícia?

    0
    Ján Mrva, Boris Kollár a Veronika Remišová (Autor: TASR)

    “V súčasnosti prebiehajú rokovania súvisiace s touto témou,” uviedla pre TASR strana Smer-SD. Podobne reagovala aj SNS, ktorá túto otázku nemá zatiaľ uzavretú. “Rokovania v Bratislave, aj inde prebiehajú, o ich výsledkoch budeme informovať po ich skončení,” skonštatovala strana Most-Híd.

    Opozičné OĽaNO, SaS a Sme rodina podporujú vo voľbách kandidáta na primátora hlavného mesta starostu bratislavských Vajnôr Jána Mrvu. Mimoparlamentné Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko sa postavili za architekta a hudobníka Matúša Valla. Mimoparlamentné Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) má vlastnú kandidátku na primátorku Bratislavy Caroline Líškovú.

    Kandidatúru na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách ohlásil aj bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika, ktorý kandiduje ako nezávislý. O post primátora hlavného mesta zvažuje zabojovať starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. O tom, akým spôsobom sa zapojiť do komunálnych volieb, rozmýšľa tiež bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik. Obaja by mali svoje rozhodnutie oznámiť v najbližších dňoch. Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa podľa vlastných slov ešte nezaoberá svojou kandidatúrou.

    - Reklama -