PRIESKUM Trumpov prístup k Severnej Kórei podporuje vyše polovica Američanov

    0
    Ilustračná snímka (Autor: TASR)

    Trumpov prístup ku KĽDR podporilo 51 percent účastníkov prieskumu, ktorého výsledky boli zverejnené v stredu. Približne 40 percent tiež vyjadrilo presvedčenie, že najväčšiu zásluhu na uskutočnení utorkového summitu Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom má práve úradujúci šéf Bieleho domu.

    Trump a Kim sa okrem iného dohodli na tom, že budú pracovať na úplnom odstránení jadrových zbraní z Kórejského polostrova. Tomu, že sa tento cieľ skutočne podarí splniť, však verí len 26 percent respondentov prieskumu Reuters/Ipsos. 

    Ďalších 40 percent sa domnieva, že sa záväzky zo summitu nepodarí naplniť a 34 percent nemalo na túto otázku jednoznačný názor.

    Internetový prieskum sa uskutočnil 12. a 13. júna v rámci USA. Oslovených bolo viac ako 1000 dospelých Američanov, medzi ktorými bolo vyše 400 demokratických a 400 republikánskych voličov.

    Výrazne väčšie nadšenie pre Trumpovu politiku voči KĽDR prejavili voliči Republikánskej strany než stúpenci demokratov. V skupine demokratov súhlasilo s Trumpovým prístupom voči Pchjongjangu zhruba 30 percent voličov. 

    - Reklama -