PRIESKUM Američania sú spokojnejší s Trumpom i so smerovaním svojej krajiny

    0
    Donald Trump s vnučkou Arabellou (Autor: TASR)

    “Schválenie práce prezidenta Donalda Trumpa dosiahlo v minulotýždňovom prieskume v  priemere 45 percent, čím sa priblížilo k jeho osobnému rekordu. Naposledy mal 45-percentné  hodnotenie v prvom týždni po inaugurácii,” uviedol v pondelok Gallup.  

    Najnižšie Trump klesol koncom vlaňajška, a to na 35 percent. Od apríla tohto roka sa hodnotenie jeho práce postupne zlepšovalo – podľa Gallupu vďaka rekordnej nezamestnanosti a zníženiu napätia medzi Spojenými štátmi a Severnou Kóreou. Hoci pre Trumpa je 45 percent osobným rekordom, v porovnaní so svojimi predchodcami je aj tak značne pod priemerom, pripomenul inštitút. 

    V očiach Američanov sa zlepšilo aj celkové smerovanie ich krajiny. Spokojných je z tohto hľadiska až 38 percent z nich, čo je 12-ročný rekord. Spokojnejší boli Američania naposledy v prvej polovici roku 2005 (39–46 percent). Počas hospodárskej krízy v roku 2008 spadla spokojnosť na sedem percent. 

    Oveľa horšie sú však na tom parlamentní poslanci. V júnovom prieskume vyjadrilo spokojnosť s prácou Kongresu len 19 percent opýtaných, čo je menej ako jeden z piatich. 

    - Reklama -