VIDEO Danko omylom podporil zákon opozičného hnutia. Kollár sa tešil, že líder SNS vstúpil do seba a začal robiť niečo pre ľudí. Zbytočne

    0
    Predseda Sme rodina Boris Kollár (Autor: TASR)
    Kollár vo videu zverejnenom na jeho oficiálnom facebookovom profile pripomína, že zákon o exekučných amnestiách neprešiel v parlamente cez poslancov vládnej koalície, ktorých nazýva „štandardnými politikmi“. 
     
    „Potom si pozerám hlasovanie a skoro som padol na prdel. Andrej Danko hlasoval za exekučnú amnestiu. Hovorím si, že to nie je možné, že vstúpil do seba a začal robiť niečo pre ľudí, ale moje nadšenie trvalo len pár minút, lebo okamžite na záver do zápisu uviedol, že urobil chybu. Že sa vlastne pomýlil a on za tú exekučnú amnestiu hlasovať nechcel,“ vraví Kollár.
     
    Na zázname sa líder hnutia Sme rodina odvoláva na vytlačené výsledky hlasovania parlamentu o zákone o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti z 20. júna, na ktorých Danko skutočne hlasoval za. Na stránke NR SR je však záznam o hlasovaní už doplnený o opravu a Danko podľa neho hlasoval proti zákonu z dielne kollárovcov. 

    Odísť alebo zadlžiť sa?

    Kollár vo videu pripomína, že vláda neustále tvrdí, ako sa ekonomike na Slovensku darí a ako krajina napreduje. Podľa neho však majú Slováci len dve možnosti, ako sa v súčasnosti zachovať, ak chcú mať ako-tak slušný život. 
     
    „Máte dve možnosti. Prvá, že odídete do zahraničia, pracovať a žiť. A druhá, že sa tu budete snažiť si trošku zlepšiť si ten život a musíte si brať pôžičky, hypotéky, musíte sa zadlžiť rôznymi splátkovými kalendármi.“ 
     
     
    Kollár uvádza, že Slovensko ide v rámci zadlžovania domácností najrýchlejšie spomedzi krajín EÚ. Nečakané okolnosti, ako choroby, úmrtia v rodine či rozvody môžu potom podľa opozičného poslanca spôsobiť obrovské problémy s exekúciami, z ktorých sa niektorí ľudia nedokážu dostať. 

    Štátna mafia

    „Musíme ľuďom pomôcť tak, aby to bolo spravodlivé. Navrhli sme exekučnú amnestiu tak, aby každý, kto si čo požičal, musel vrátiť. Keď máte dlh 500 eur, musíte tých 500 eur vrátiť, ale štát vám pomôže, aby ste nemuseli 2 700 eur, ktoré od vás dnes pýta exekútor. Nezmyselné nabaľovačky, pokuty, penále preberá na seba štát a ja nedám pokoj, kým to nepresadím,“ uviedol Kollár. 
     
     
    V závere videa Kollár ostro útočí na predsedu NR SR Andreja Danka a nevynecháva ani expremiéra Roberta Fica, ktorý je teraz radovým poslancom parlamentu a predsedá Smeru. 
     
    „Vráťme sa na začiatok k politickej štátnej mafii a možno aj jej hlave. Dnes sa na hlavu tejto štátnej mafie prepracoval samotný Andrej Danko, lebo Fico je tak na polovicu odstavený. Keď neprestanú robiť len kšefty a kašľať na ľudí, keď nezačnú robiť to, prečo boli zvolení, a to je pomáhať ľuďom, tak ja nebudem ticho, aj keď doteraz som neútočil osobne žiadnymi invektívami, ale im chcem odkázať, nech si nezamieňajú moju slušnosť za slabosť, lebo to sa poriadne mýlia,“ odkázal v závere videa rozhnevaný Kollár. 

    Obsah novely exekučného zákona 

    Poslanci Sme rodina navrhovali, aby po zaplatení dlhu boli občanovi odpustené úroky z omeškania a poplatky a správca pohľadávky by podal návrh na zastavenie exekúcie. Zákon o exekučnej amnestii mal tiež stanoviť výšku pohľadávky občana SR voči správcovi pohľadávky nepresahujúcu 10 000 eur bez príslušenstva. 
     
    Poslanci poukazovali na to, že podľa štatistík ministerstva spravodlivosti prebiehajú na Slovensku v súčasnosti tri milióny exekúcií. Predložený zákon, ktorý v NR SR neprešiel, mal podľa Sme rodina umožniť skupine približne 540 000 občanov SR splatiť dlh voči správcovi pohľadávky a zastaviť exekúciu.
     
    - Reklama -