VIDEO Rozčúlený Kollár: Enormne nám stúpajú ceny potravín. Štátnych mafiánov zaujímajú iba kšefty a prachy

    0
    Boris Kollár (Autor: Facebook/ Boris Kollár)
    Už v januári bol medziročný nárast cien potravín na Slovensku na úrovni 6,8 percenta a šlo pritom o tretí mesiac po sebe, v ktorom sme za potraviny v slovenských obchodoch zaplatili viac. V tom čase pocítili ľudia najrýchlejšie zdražovanie potravín v celej EÚ, ale trend sa nezastavil a potraviny sú stále drahšie. 
     
    Rast cien potravín už síce nie je taký rýchly ako na začiatku roka, ale aj tak je Slovensko v tomto smere na nelichotivom prvom mieste spomedzi krajín V4. Boris Kollár (Sme rodina) si vo videu zverejnenom na sociálnej sieti kladie rečnícku otázku, či je tento jav náhoda. 
     
    „Keď v poslednom čase chodíte do potravín, tak zisťujete, že nám enormne stúpla cena potravín. Oproti minulému roku je to dokonca až šesť percent. Zisťujeme, že platíme stále viac a viac, a bude to stúpať. My máme najdrahšie potraviny v celej V4, je to náhoda? Máme najrýchlejšie sa zvyšujúce ceny potravín v celej EÚ. Je to náhoda? No, asi nie,“ vraví Kollár. 

    Na ľudí úplne kašlú

    Opozičný poslanec dodáva, že raketový rast cien potravín nie je náhoda, keď si spomenieme na udalosti uplynulých mesiacov v slovenskom poľnohospodárstve. „Keď sa bavíme o pôdohospodárstve, poľnohospodárstve, o farmároch, ktorých bili na poliach, až museli sadnúť do traktorov a prejsť stovky kilometrov, aby vyjadrili svoju nespokojnosť, zúfalosť,“ uviedol Kollár v odkaze na protest farmárov v Bratislave. 
    Farmári na traktoroch prišli protestne do hlavného mesta podľa Kollára zo zúfalstva, lebo už nevedeli, čo majú robiť. „Títo štandardní politici, ja im už hovorím štátni mafiáni, pretože na ľudí úplne kašlú, ich zaujímajú iba eurofondy, kšefty, prachy, ale na obyčajných ľudí kašlú. Zoberte si, čo sa deje v tom poľnohospodárstve. Farmárom kradnú pôdu, kradnú im úrodu, kradnú im dotácie a ešte ich aj zbijú a nedomôžu sa absolútne spravodlivosti, elementárnej spravodlivosti,“ rozohnil sa na zázname líder opozičného hnutia. 

    Vinník podľa Kollára

    Kollár vo videu dodáva aj to, kto je podľa neho zodpovedný za súčasný stav poľnohospodárstva a s ním súvisiaci rast cien potravín. 
     
    „Toto tu vytvorili nie štandardní politici, ale štátni mafiáni. Tento rezort (pôdohospodárstva a rozvoja vidieka) má na starosti pani ministerka Matečná, nominantka za SNS, dnes už členka strany, ale to nie je táto pani, ktorá sa tu objavila a len dva roky nám tu bačuje. Vôbec nie, táto pani je nám známa už z minulosti, za stranu Smer to bola v minulom (volebnom) období šéfka Pôdohospodárskej platobnej agentúry, ktorá vyplácala dotácie, podpisovala zmluvy Vadalovcom,“ pripomína Kollár pôsobenie Matečnej v štátnej správe. 
     
    Predseda hnutia Sme rodina upozorňuje aj na to, že Slovensko má potravinovú sebestačnosť len na úrovni 38 percent. „A okolité štáty? Čuduj sa svete 70 až 80 percent. My sme boli potravinovo sebestační v 89., 90. roku a toto je dôsledok toho, prečo ceny potravín tak rýchlo rastú,“ tvrdí Kollár. 
     
    Ku koncu videa Kollár hovorí o návrhoch hnutia Sme rodina, ako zmeniť agrosektor, ale opäť nechýba tvrdý útok na súčasnú vládnu moc. „Ako to tu dnes vyzerá, je výsledok správania a arogancie moci tejto štátnej mafie. Chodím po Slovensku, bol som minule v Nových Zámkoch a prišiel ku mne starší pán aj s vnukom, zastavil ma vraví: ‚Pán Kollár, viete, čo sa stane, keď sa spojí hlúposť a kleptománia?‘ Pane, žiaľ, neviem. ‚Vznikne z toho predseda NR SR‘. Čo som mu mal na to povedať? Toto je už zúfalosť, keď sa ľudia o tejto štátnej mafii, o ľuďoch, ktorí riadia tento štát, takýmto spôsobom bavia,“ vraví o svojom zážitku Kollár. 
     
    V samotnom závere opozičný poslanec pripomína, že rast cien potravín sa týka všetkých bez rozdielu. „Pokiaľ nám bude vládnuť táto štátna mafia, nič sa nezmení a to je prvé, čo musíme odstrániť,“ uzatvára Boris Kollár. 
     
    - Reklama -