Príliš bieli a vzdelaní na to, aby boli v televízii. BBC mení svoj prístup ku komédii. Chce viac rôznorodosti

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)
    Šéf komediálnej sekcie BBC tvrdí, že ľudia ako Eric Idle či Stephen Fry, ktorý začali svoju komediálnu kariéru v študentskom divadelnom súbore Footlights na prestížnej univerzite Cambridge a skončili v legendárnom zoskupení Monthy Python, by dnes cez jeho komisiu neprešli. Britská verejnoprávna televízia totiž podľa Allena hľadá „väčšiu rozmanitosť“, ktorá by reprezentovala stav súčasnej britskej spoločnosti. 
     
    Diváci majú podľa Allena dosť „mestskej, vzdelanej skúsenosti“ a túžia údajne po „sitkomoch a kratších formátoch“. 
     
    „Keby sme dnes dávali dokopy tím, nebolo by to šesť bielych vzdelaných chlapíkov, bola by to rôznorodá skupina ľudí, ktorí odrážajú moderný svet a majú čo povedať. Povedať niečo, čo je iné a ešte to tu nebolo“. Shane Allen sa takto vyjadril pri príležitosti odhalenia série nových komediálnych programov BBC, v ktorých hlavné úlohy hrajú ženy a komici z etnických menšín. 
     
    Allen dodal, že show Monthy Python funguje v Británii 50 rokov ako „gang vedený producentmi“. Šéf komediálnej sekcie BBC objasnil nové smerovanie svojho oddelenia spolu so zmenami v komisii, ktorá bude posudzovať, ktoré programy budú dostatočne vtipné a moderné na to, aby ich kanál BBC Comedy zaradil do vysielania. 
     
    Britský štátny úrad pre regukláciu médií Ofcom už vlani vyzval BBC, aby vylepšila svoj televízny program, pretože diváci ho vraj považujú za príliš tradičný. Britský denník Times v apríli odhalil, že spor o nedostatok diverzity (rôznorodosti), ako aj hádky o manažovanie divadelného spolku Footlights viedli na Cambridge k rezignácii šéfa tohto amatérskeho divadelného súboru, z ktorého vzišli niektoré legendy britskej komédie. 
     
    Celý text nájdete v angličtine TU.
     
     
    - Reklama -