Dodávky železnej rudy z východu viaznu, riešil to aj Pellegrini

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Približne dve tretiny rudy potrebnej na výrobu surového železa odoberajú košické železiarne U. S. Steel práve z východu. Podľa informácií HN došlo u nich v dôsledku tejto situácie k odstávke jednej z vysokých pecí.

    “Neposkytujeme informácie o našich obchodných partneroch a ani o jednotlivých zmluvách. Čo však môžeme potvrdiť je fakt, že sme pripravení dodávať produkty pre našich zákazníkov a naše kontrakty včas splníme,” konštatoval hovorca košickej spoločnosti Ján Bača.

    Na tieto výpadky reagoval aj štát. “Na podnet rezortu hospodárstva napísal premiér Peter Pellegrini 25. mája list prezidentovi Ukrajiny Petrovi Porošenkovi so žiadosťou o podporu a pomoc pri hľadaní možných riešení na zabezpečenie plynulých a bezproblémových dodávok strategických surovín na územie Slovenskej republiky,” uviedol pre HN hovorca ministerstva hospodárstva Maroš Stano.

    Problém mal byť podľa Stana spôsobený modernizáciou ukrajinskej železničnej infraštruktúry. “Podľa najnovších informácií je však už situácia na štandardnej úrovni,” doplnil.

    - Reklama -