Pachinger si už odpykáva zvyšok trestu vo väzení v Bratislave

    0
    Patrik Pachinger (Autor: TASR)

    TASR o tom v pondelok informovali justičné zdroje. Polícia musela vykonať všetky potrebné úkony, predtým ako ho odovzdala do výkonu trestu odňatia slobody. Pachingera právoplatne odsúdil trojčlenný senát Najvyššieho súdu SR 28. marca na sedemročný trest odňatia slobody.

    Keďže v tejto kauze strávil dávnejšie približne štyri roky vo väzbe, môže približne o rok požiadať o podmienečné prepustenie na slobodu. O tom by zase rozhodoval príslušný súd, v ktorého obvode trest vykonáva, a to Okresný súd Bratislava 1.

    Pachinger sa v pondelok dostavil na pojednávanie Okresného súdu (OS) Bratislava I, kde žiadal o odvolacie konanie – podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody. V minulosti okrem kauzy nebankoviek čelil na iných bratislavských súdoch konaniam za neplatenie výživného a za iný podvod. Za kauzu nebankoviek ho súdil, ako prvostupňový súd, Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

    Koncom marca NS SR právoplatne odsúdil okrem Pachingera aj ďalšieho spoluobžalovaného v tejto kauze Dávida Brtvu, na deváťročný trest odňatia slobody. Obaja boli v policajnom pátraní a na oboch bol vydaný európsky zatýkací rozkaz. Obaja požiadali o podmienečné prepustenie.

    Hlavný obžalovaný – mediálne známy podnikateľ Jozef Majský je vylúčený na samostatné konanie. Rozhodol tak koncom marca NS SR, keďže Jozef M. je vo vážnom zdravotnom stave. Ten skúmajú experti a vo veci, ako v pondelok informovala TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová, nie je zatiaľ nič nové.

    - Reklama -