Danko je nadšený z Izraela

    0
    Andrej Danko pri múre nárekov v Jeruzaleme (Autor: Facebook/Andrej Danko )

    Po stretnutí s premiérom Benjaminom Netanjahuom  vyhlásil, že Izrael vníma Slovensko  ako  možný objekt záujmu pre  svoje investície a kooperáciu v oblasti IT technológii, v ktorej  je podľa Andreja Danka svetovým  lídrom. Mali sme  naozaj veľmi dobrú debatu v oblasti budúcej kooperácie. Ja  som  ocenil, že Slovensko  je Izraelom vnímané ako strategický a stabilný partner pre rozvoj technológií,  v ktorých je naozaj Izrael lídrom nielen v tejto zóne, ale aj  v celosvetovom meradle. Naozaj je dôležité,  ak takí významní  svetoví politici,  ako je pán Netanjahu, vnímajú Slovensko ako samostatný štát,  ako možný objekt  záujmu pre  investície Izraela,” zaznelo na tlačovom  brífingu po stretnutí s predsedom izraelskej vlády. 

    Podľa Danka nás s Izraelom spája aj história – v Jeruzaleme, ktorý „je kolískou kresťanstva“, nájdeme aj mená takmer 600 Slovákov z obdobia 2. svetovej vojny, ktorí tu bojovali. Rovnako tak je namieste podľa šéfa parlamentu hovoriť aj o rozvoji cestovného ruchu, pretože ročne na Slovensko príde niekoľko desiatok tisíc Izraelčanov.

    Po oficiálnom pondeľňajšom programe A. Danko navštívil aj Jeruzalem  – konkrétne Staré mesto, kde si pozrel Múr nárekov či vypočul modlitbu v rodnom jazyku Ježiša Krista, aramejčine. „Jeruzalem je kolískou civilizácie. Po stáročia sa tu striedali kultúry národy, jazyky, náboženstvá,“ napísal na svojom facebookovom profile, kde si jeho „priatelia“ môžu pozrieť nielen fotografie, ale aj video z pracovnej cesty a návštevy Jeruzalema.

    - Reklama -