Musíme zastaviť to, čo robia Fico a ďalší konšpirátori. Zasiahneme do prezidentských volieb, tvrdí iniciatíva Za slušné Slovensko

    0
    Juraj Šeliga a Karolína Farská z iniciatívy Za Slušné Slovensko (Autor: TASR)
    V priloženom dokumente je síce na prokuratúru predvolaný len Juraj Šeliga, ale iniciatíva Za slušné Slovensko reaguje, ako keby šlo o viacero jej predstaviteľov. „Predvolala nás generálna prokuratúra,“ píšu aktivisti na svojom oficiálnom facebookovom profile. 
     
    Organizátori protestov pod značkou Za slušné Slovensko sa vrátili aj k slovám Roberta Fica, ktorý ich v utorok (3. 7.) označil za „Sorosove deti“, čím narážal na údajné prepojenie aktivistov s mimovládnymi organizáciami amerického miliardára Gerogea Sorosa. Práve jeho Fico od svojho odchodu z premiérskeho kresla spomína pomerne často v súvislosti s protestmi, ktoré ho de facto pripravili o funkciu. 
     
    „Včera o nás opäť pán poslanec Fico hovoril ako o Sorosových deťoch. Je to arogantné, agresívne a zbabelé klamstvo,“ odkazujú aktivisti na sociálnej sieti. 
     
    V krátkom statuse, ku ktorému je priložené aj samotné predvolanie Juraja Šeligu na GP, iniciatíva Za slušné Slovensko píše, že je nutné zastaviť to, čo o nich šíri „Fico a ďalší konšpirátori“. 
     
    „Irónia je, že sme boli na dnes (4. 7.) predvolaní vypovedať na generálnu prokuratúru pre trestné oznámenie za ohováranie a šírenie poplašnej správy. Jedna vec je, ak sa naše rozhodnutia konštruktívne kritizujú, ale to, čo predvádzajú Fico a ďalší konšpirátori, musíme zastaviť. Chceme zo Slovenska slušnú krajinu, kde konšpirácie a zastrašovanie nemajú miesto. Vnútorného nepriateľa hľadali aj fašisti, aj komunisti. Nevzdávame sa a bojujeme ďalej!“ vyzývajú aktivisti.
     
     
    Jeden zo zakladateľov protestnej iniciatívy Juraj Šeliga v rozhovore pre portál Etrend uviedol, že Za slušné Slovensko chce byť nadstranícke. Týmito slovami vysvetlil Šeliga to, prečo sa aktivisti rozhodli podporiť v komunálnych voľbách len nezávislých kandidátov. V každom kraji však iba jedného, čo robia zväčša iba politické strany, ktoré následne očakávajú niečo po voľbách. 
     
    Šeliga v rozhovore vysvetľoval tiež podozrenia Roberta Fica a jeho nástupcu Petra Pellegriniho, ktorým sa nepozdávalo, ako rýchlo sa po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice podarilo zorganizovať protesty Za slušné Slovensko. 
     
    „Keď sme sedeli s Petrom Pellegrinim, tak sme mu to povedali do očí, že všetko je financované cez transparentný účet,“ zdôvodnil Šeliga. Ďalej dodal, že finančne nebolo pre nich také náročné zaplatiť za pódium, techniku či bezpečnostnú službu, pretože firmy, ktoré im tieto veci zabezpečovali, dali vraj aktivistom veľké zľavy, údajne preto, že veria v ich iniciatívu. Okrem toho sa k organizácii protestov pridáva podľa Šeligu aj množstvo dobrovoľníkov. 

    Za slušné Slovensko a politika

    Protesty budú podľa Šeligu pokračovať. „Čaká nás štvoro volieb. Komunálne, prezidentské, eurovoľby a potom budú parlamentné voľby. Možno budú parlamentné voľby skôr a ja si myslím, že jednou za našich úloh je volať čo najviac po slušnej krajine a vyjadrovať sa aj k týmto voľbám aj protestovať a byť jednoducho hlasom občianskej spoločnosti,“ uviedol. 
     
    Šeliga nechcel odpovedať na to, či sa iniciatíva Za slušné Slovensko zapojí aj do parlamentných volieb. „Parlamentné voľby sú ešte ďaleko a opakujeme stále dookola, že my všetko komunikujeme verejne. Zo Za slušné Slovensko nevznikne politická strana,“ ubezpečil aktivista. 
     
    Šeliga však priamo neodpovedal na to, ako budú podporovať či zasahovať do parlamentých volieb. Konkrétny politický subjekt však podporiť údajne nechcú. V prípade prezidentských volieb sa v prvom kole nebudú pridávať na stranu žiadneho z kandidátov a priklonia sa k niekomu až v prípadnom druhom kole voľby hlavy štátu. 
     
    V rozhovore Šeliga nevylúčil, že niekto z iniciatívy Za slušné Slovensko sa rozhodne ísť do veľkej politiky na kandidátke niektorej zo strán a dodal, že ak sa tak stane, tak o tom bude informovať verejne. 
     
    „Chápem, že je to neprijateľné pre niektorých politikov, že to, čo robíme, respektíve hovoríme, tak to aj dodržíme… Moja úloha je byť momentálne Za slušné Slovensko. Nevylučujem to, ale keď sa tak rozhodnem, tak to poviem verejne,“ odpovedal Šeliga na otázku, či sa chce sám zapojiť do vysokej politiky.
     
    - Reklama -