Ospravedlňujem sa rodičom, povedal tréner mladých futbalistov uväznených v jaskyni

    0
    Mladí thajskí futbalisti uväznení v jaskyni. (Autor: TASR)

    “V tejto chvíli sú všetky deti v poriadku, tím (záchranárov) sa o nich dobre stará. Sľubujem, že i ja sa o ne postarám, ako to len bude možné,” odkázal 25-ročný tréner, ktorý je uväznený v jaskyni so zverencami vo veku 11-16 rokov. “Chcem sa poďakovať za všetku podporu a ospravedlniť sa rodičom,” dodal v liste. Samotní chlapci napísali, že sú v poriadku, ale chýbajú im ich rodiny.

    Mladí futbalisti a ich tréner sú v jaskyni už dva týždne. Vydali sa na prieskum jaskyne, pričom si so sebou vzali baterky na svietenie a jedlo. V dôsledku silného dažďa ich však v podzemí prekvapili náhle záplavy, ktoré im znemožnili dostať sa von.

    Thajské orgány teraz bojujú s časom a pokúšajú sa zo zatopených chodieb odčerpať čo najviac vody, aby mohli skupinu vyviesť ešte pred príchodom sezónnych lejakov. Záchranári uviedli, že chcú ešte počkať, kým sa chlapci naučia dostatočne dobre potápať. Ak by však začalo znova silno pršať, pokúsili by sa ich dostať von ihneď.

    Jaskynný komplex Tcham Luang Nang Non v provincii Čiang Rai je štvrtým najrozsiahlejším v Thajsku. Nachádza sa zhruba 1000 kilometrov severne od metropoly Bangkok blízko hranice s Mjanmarskom. Vzhľadom na neprístupný terén ide o málo známe a pomerne nepreskúmané miesto.

    - Reklama -