Takto sa to tu zmenilo po odchode Fica a Kaliňáka… Saková kryje svojmu predchodcovi chrbát, rozčuľuje sa Grendel

    0
    Gábor Grendel (Autor: TASR)

    Žiadal v ňom o celkové štatistiky, ktorým krajinám sa poskytla vládna letka a koľko to stálo daňových poplatníkov. Očakával, že keď v prípade prezidenta Andreja Kisku a jeho letov z Bratislavy do Popradu a naspäť vedel rezort vnútra poskytnúť informácie o ich počte a nákladoch, mohli by podobné štatistiky poskytnúť aj jemu.

    „Keď smeráci potrebovali zdiskreditovať prezidenta, ministerstvo vnútra im s radosťou poslúžilo. Keď si žiada podobné informácie opozícia, zrazu je problém,“ píše rozhorčene vo svojom facebookovom statuse. Podľa Grendela totiž exminister Kaliňák náhle požičanie vládnej letky Vietnamcom v čase únosu argumentoval tým, že sa to údajne robí bežne.

    Odpoveď ministerky ho údajne prekvapila, pretože sa v nej nedozvedel nič. V liste od Sakovej podľa poslanca je, že Letecký útvar Ministerstva vnútra SR nedisponuje informáciami, ktoré Grendel žiadal.

    „Letecký útvar Ministerstva vnútra SR nevedie osobitný zoznam, resp. evidenciu, ktorá by obsahovala vami špecifikované informácie. Sprístupnením takýchto informácií by naopak došlo k vytváraniu kvalitatívne nových informácií, ktoré v čase podania žiadosti o informácie u povinnej osoby neexistujú v takej forme a podobe, v akej to požadujete sprístupniť,“ píše sa v liste. Rovnako sa v ňom uvádza, že Letecký útvar spracúva informácie o svojej činnosti len pre potreby plánovania údržby.

    Poslanec si odpoveď ministerky Sakovej vysvetľuje takto: „Exminister Kaliňák si vymýšľal a jeho nástupkyňa mu verne kryje chrbát. Takto sa to tu ´zmenilo´ po odchode Fica a Kaliňáka…“ uzatvára Grendel.

    - Reklama -