Hrozí Donaldovi Trumpovi odvolanie? Bol vraj k Putinovi príliš dobrý

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Spravodajská televízia CNN cituje nemenovaných úradníkov z Trumpovej administratívy, ktorí pripúšťajú, že prezidentovo vystúpenie na tlačovej konferencii sa veľmi nepodarilo. Niektorí republikánski kolegovia prezidenta však prišli s verejnou kritikou. „Ukázalo sa, že prezident Trump je nielen neschopný, ale aj neochotný sa Putinovi postaviť. Akoby hovorili podľa rovnakého scenára a Trump sa ešte snažil Putina brániť proti otázkam zástupcov médií,“ cituje Fox News senátora Johna McCaina.

    Aj CNN cituje McCaina. Ale vybrala si z jeho úst citáciu, v rámci ktorej označil Trumpovo vystúpenie za „jedno z najhorších, aké kedy americkí prezidenti predviedli“. Podobný názor má aj senátor za Južnú Karolínu Bob Corker. „Nevyzeralo to z pohľadu Spojených štátov vôbec dobre.“ Republikánsky senátor Jeff Flake potom poznamenal: „Bolo to jednoducho hanebné.“

    Viceprezident Mike Pence bol jedným z mála, kto Donalda Trumpa podporil. „Prezidenti podrobne rozobrali nezrovnalosti medzi oboma krajinami a celý svet tak videl, že Donald Trump bude vždy presadzovať bezpečnosť USA,“ cituje CNN Penca. Nepriamo sa ku kritike na Twitteri vyjadril aj samotný Trump. „Aby sme mohli budovať lepšiu budúcnosť, nemôžeme neustále riešiť len minulosť. Ako dve najväčšie jadrové mocnosti musíme hľadieť predovšetkým dopredu.“

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    Austrálska spravodajská televízia Sky News v titulku článku o Trumpovom vystúpení na tlačovej konferencii spomína impeachment. Vychádza z tweetu bývalého riaditeľa CIA Johna Brennana, ktorý sa do Donalda Trumpa pustil skutočne zostra. „Prezident sa nielenže správal velezradne a jeho komentáre boli idiotské, ale navyše bol úplne v područí Putina,“ napísal Brennan v narážke na americkú ústavu, ktorá hovorí o impeachmente v súvislosti so zradou a ďalšími prehreškami.

     

     

    Zdroj: Twitter / John O. Brennan

    Všeobecne vyčítajú Trumpovi údajne až príliš mierny prístup k Putinovi politici naprieč politickým spektrom. „Rusko nie je náš priateľ. Už len preto, že sa jeho predstavitelia snažili podkopať základy našej demokracie v priebehu prezidentských volieb v roku 2016. A na tom sa zhodli spravodajcovia aj ľudia, ktorí boli súčasťou porôt a rôznych výborov,“ poznamenal republikán Trey Gowdy.

    - Reklama -